Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

The Walking Dead




To Walking Dead, το οποίο προβάλλεται από το καλωδιακό κανάλι AMC, έχει καθιερωθεί ως 1 από τις δημοφιλέστερες σειρές της τελευταίας 2ετιας, σπάζοντας ρεκόρ τηλεθέασης ανά τον κόσμο. Βασισμένο στη γνωστή σειρά βιβλίων κόμικ των Robert Kirkman (εκτέλεση παραγωγής), Tony Moore και Charlie Adlard, ένα μετά-αποκαλυπτικό δράμα,με γρήγορους ρυθμούς και γεμάτο ανατροπές σε σκηνοθεσία Frank Darabont.
 Η ιστορία εκτυλίσσεται γύρω από ένα βοηθό σερίφη σε μια κωμόπολη της Αμερικής, ο οποίος ξυπνώντας από κώμα ανακαλύπτει πως οι νεκροί ‘’εγέρθειτο’’(λίγη πολιτική ανορθότητα πάντα μου φτιάχνει τη μέρα), οδηγώντας τον κόσμο στο χάος και τους ελάχιστους εναπομείναντες ανθρώπους στον αγώνα για την επιβίωση. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησης της οικογένειας του, ο πρωταγωνιστής ενώνεται με μια ομάδα επιζώντων, αντιμετωπίζοντας  τόσο τα ζόμπι, όσο και τα προσωπικά του όρια. Η ομάδα πρωταγωνιστών που πλαισιώνει τον Rick Grimes (Andrew Lincoln) είναι ετερόκλητη, αποτελούμενη από τη γυναίκα του Lori Grimes (Sarah Wayne Callies), το γιο του Carl (Chandler Riggs), τον συνάδελφο και καλύτερο του φίλο Shane (Jon Bernthal), την επιτυχημένη δικηγόρο ανθρωπίνων δικαιωμάτων Andrea (Laurie Holden), τον γηραιότερο της ομάδας, και κάτοχο του RV, Dale (Jeffrey DeMunn), τον delivery boy Glenn (Steven Yeun) και τον ιχνηλάτη και κυνηγό της ομάδας Daryl (Norman Reedus). Το σύνολο του καστ απαρτίζεται από πολλά άλλα γνωστά ονόματα και φιλικές συμμετοχές, μεταξύ των οποίων η Melissa McBride (παίζει τον ρόλο της Carol), η οποία είχε συνεργαστεί με τον Darabont και στο παρελθόν, όπως και οι DeMunn και Holden.
  Η σειρά διαθέτει πολλά προτερήματα που την κάνουν να ξεχωρίζει από το μέσο δράμα/θρίλερ. Ένα από τα ατού της είναι το ότι βγάζει έντονο συναίσθημα μέσω των εκπληκτικών ερμηνειών τόσο των πρωταγωνιστών, όσο και ελασσόνων χαρακτήρων της σειράς. Πόνος, αγωνία, οργή, ελπίδα, χαρμολύπη, όλα συνδυασμένα και στη σωστή τους δόση. Ένα άλλο δυνατό χαρτί της σειράς είναι τα αποτελέσματα του υψηλού προϋπολογισμού. Εντυπωσιακά σκηνικά, άριστο make-up και ρεαλιστικά εφέ δίνουν στη σειρά το προβάδισμα. Επιπλέον, οι καλοδιαλεγμένες γωνίες λήψης και η σφιχτοδεμένη πλοκή, σε συνδυασμό με τη καθηλωτική μουσική και την αριστουργηματική σκηνοθεσία δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα. Ναι, έχω καυλώσει τη ζωή μου. Το Walking Dead ήρθε για να μείνει. Συντονιστείτε. 

Τόλης Φ.
Εικόνα: google.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου