Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

How to become a series junkie.



How I Met Your Mother:  Οι καθημερινές ιστορίες πέντε φίλων καθώς οι ζωές τους εκτυλίσσονται στη Νέα Υόρκη. Η ιστορία ξεκινά με τον Τέντ να αφηγείται στα παιδιά του πώς γνώρισε τη μητέρα τους. Ο Τέντ, ένας νέος αρχιτέκτονας με κλίση στην διδασκαλία, έχει σκοπό στη ζωή του να βρει την τέλεια γυναίκα και να νοικοκυρευτεί. Οι δύο καλύτεροι φίλοι του, η Λίλυ και ο Μάρσαλ, αποτελούν τους κλασσικούς american sweethearts. Γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο και όταν πια αποφασίζουν να παντρευτούν αποτελούν ένα ζευγάρι πρότυπο για τον Τέντ. Η Λίλυ είναι δασκάλα και ο Μάρσαλ δικηγόρος που προσπαθεί να σώσει το περιβάλλον. Η Ρόμπιν, που αρχικά ήταν το ερωτικό απωθημένο του Τέντ, καταλήγει να προστεθεί στη παρέα τους. Είναι καναδέζα, πράγμα που δίνει σε όλους έναυσμα για να την πειράζουν, και προσπαθεί να γίνει δημοσιογράφος. Ας μην ξεχάσουμε όμως τον αγαπημένο όλων μας και γνωστό γυναίκα της παρέας, τον “awesome” Μπάρνεΰ Στίνσον. Ο Μπάρνεΰ είναι στέλεχος μιας πολυεθνικής τράπεζας, αλλά η ειδικότητά του εδώ και 7 σεζόν αγνοείται. Έχει γράψει βιβλίο με όλους τους απίστευτους τρόπους που εφευρίσκει για να «ρίξει» μια κοπέλα. Είναι μια σειρά που πραγματικά αξίζει να δείτε γιατί είναι LEGEN- wait for it- DARY.
The Big Bang Theory: Τέσσερις εξέχουσες προσωπικότητες, αθεράπευτα nerdy, ζουν σε ένα δικό τους κόσμο, της επιστήμης, των κόμικς και των γυναικών που δεν μπορούν ποτέ να κατακτήσουν. Ξεκινώντας από τον πιο «φυσιολογικό», ο Λέναρντ είναι ένας αδιόρθωτα ρομαντικός άνθρωπος, τέρας υπομονής με πολλά mother issues. Συνεχίζοντας με σειρά «φυσιολογικότητας» πάντα, έχουμε τον αγαπητό Χάουαρντ. Αποτελεί το καμάκι της παρέας, που δεν βρίσκει όμως ποτέ το στόχο του. Στην ηλικία των 30 μένει ακόμα με την καταπιεστική μητέρα του. Τρίτος στη σειρά, ο «εξωτικής ομορφιάς» Ράζ. Έχει έρθει στη Αμερική για ένα καλύτερο μέλλον το οποίο προβλέπεται να το περάσει μόνος του, καθώς του είναι αδύνατο να μιλήσει στις γυναίκες χωρίς να έχει πιει. Τελευταίος και με διαφορά είναι ο Δόκτωρ Σέλντον Κούπερ, συγκάτοικος του Λέναρντ. Άρχοντας ιδιοτροπιών, αλλά κατά τα άλλα απίστευτο μυαλό. Οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την υπόλοιπη παρέα στην τρέλα. Την παρέα έρχεται να αναταράξει η Πένυ, γειτόνισσα του Σέλντον και του Λέναρντ, η οποία είναι ένα κλασσικό παράδειγμα ξανθιάς φιλόδοξης ηθοποιού.
Modern Family: Τρεις δυσλειτουργικές οικογένειες, ενωμένες σε μια μεγαλύτερη, πρωταγωνιστούν σε ένα από τα καλύτερα σύγχρονα θέατρα παραλόγου της αμερικανικής τηλεόρασης. Ιστορίες βγαλμένες από την καθημερινή ζωή των σεναριογράφων, που σίγουρα μας έχουν συμβεί σε κάποια χρονική στιγμή, όσο και αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε.
Shameless: Πρόκειται για μια μαύρη κωμωδία/δράμα, που μιλάει για την επιλογή μιας κοπέλας να στηρίξει την διαλυμένη οικογένειά της και συγκεκριμένα τα πέντε αδέρφια της, αφού η μητέρα τους του έχει εγκαταλείψει και ο πατέρας τους είναι εδώ και χρόνια αλκοολικός. Οι κωμικοτραγικές «περιπέτειες» τους, εντός και εκτός του νόμου, προκαλούν συχνά γέλιο, αφήνουν όμως μια γλυκόπικρη αίσθηση.
Misfits: Μια περίεργη καταιγίδα αλλάζει απρόσμενα τις ζωές πέντε παιδιών που εκτείνουν την ποινή τους με κοινωνική εργασία. Πλήθος αγνοούμενων κοινωνικών λειτουργών, παράξενων υπερ-δυνάμεων και μια γερή δόση βρετανικού χιούμορ συνθέτουν αυτή τη σειρά έκπληξη. Πέντε εκκεντρικές προσωπικότητες ο Νέιθαν, η Κέλυ, η Σάιμον, η Αλίσα και ο Κέρτις ενώνονται με ένα κοινό σκοπό: την επιβίωσή τους. Οι δυνάμεις τους αντιπροσωπεύουν τις προσωπικότητές τους και πολύ συχνά τους ξελασπώνουν από καταστάσεις που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.
Skins: Το μότο της σειράς αυτής είναι sex, drugs and rock `n` roll. Ακολουθεί διαφορετικές παρέες παιδιών που μεγαλώνουν στο Μπρίστολ της Αγγλίας. σ’ ένα κόσμο γεμάτο καταχρήσεις, πάρτι και εξωπραγματικές καταστάσεις που σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν μέρος μιας φυσιολογικής εφηβικής ζωής. Αν είστε καπνιστές εξοπλιστείτε με ένα έξτρα πακέτο τσιγάρα γιατί αυτή η σειρά το τραβάει.
Game of Thrones: Μια σχετικά πολυαναμενόμενη σειρά, το Game of Thrones, είναι βασισμένο στη σειρά βιβλίων του George R. R. Martin. Μας ταξιδεύει στη μυθική γη του Westeros, όπου εφτά αριστοκρατικές οικογένειες δίνουν μάχη για την κυριαρχία. Όλοι συνωμοτούν εναντίον του άλλου, προσπαθώντας να κλέψουν το θρόνο. Μια σειρά με την οποία δεν θα βαρεθείτε ποτέ καθώς πάντα καταφέρνει να κεντρίζει το ενδιαφέρον του θεατή. Χάρη στο γενναιόδωρο budget του καλωδιακού καναλιού HBΟ το Game of Thrones θα σας θυμίσει επική ταινία παραγωγής Hollywood.
American Horror Story: Mε σκηνοθεσία από τους Ryan Murphy και Brad Falchuk (σκηνοθέτες και παραγωγοί του Nip/Tuck), το American Horror Story αποτελεί μια σειρά έκπληξη καθώς ξεφεύγει πολύ από το είδος που μέχρι τώρα μας έχουν συνηθίσει. Ίσως ένα από τα πρώτα θρίλερ-σειρά, αφηγείται την ιστορία της οικογένειας Χάρμον που μετακομίζει σε μία έπαυλη, με σκοπό να κάνει μια καινούρια αρχή. Δεν ξέρουν όμως πως το καινούριο τους σπίτι έχει την δυνατότητα να στρέψει όλες τις φοβίες και τα λάθη εναντίον τους. Δυστυχώς δεν μπορώ να σας υποσχεθώ ότι θα δείτε ένα τέλειο splatter, μπορώ όμως να σας διαβεβαιώσω πως δεν θα ηρεμήσετε ούτε λεπτό μέχρι να φτάσετε στο τελευταίο επεισόδιο. Αααα.... και να με θυμηθείτε όταν θα αρχίσετε να κάνετε σενάρια για το τι μπορεί να ακολουθήσει, θα σας πω με σιγουριά από τώρα πως δεν θα πετύχετε κανένα!
Dexter: Ο αγαπημένος serial killer της Αμερικής πρωταγωνιστεί στη σειρά που εδώ και έξι χρόνια κάνει πάταγο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ακολουθεί τη ζωή του Dexter, ενός ψυχοπαθή υπαλλήλου του αστυνομικού τμήματος του Μαϊάμι. Μετά από παρότρυνση του θετού πατέρα του, ο Dexter, αποφάσισε να διοχετεύσει την ψυχοπάθεια του στην προσπάθεια του να «βελτιώσει» τον κόσμο. Γι’αυτό λοιπόν εντοπίζει και σκοτώνει μόνο όποιον, κατά τη γνώμη του, έχει καταφέρει  να ξεφύγει από την δικαιοσύνη.
Once upon a time: Μερικοί από τους σεναριογράφους του Lost αποφάσισαν να ξανασυνεργαστούν σε μια τελείως διαφορετική σειρά. Το Once upon a time μας ταξιδεύει σε έναν φανταστικό κόσμο γεμάτο με τους ήρωες από όλα τα αγαπημένα μας παραμύθια. Αν και ξεκινάει αρκετά «παιδιάστκα», θα δείτε πως όσο προχωράει η σεζόν γίνεται όλο και πιο σκοτεινό. Σε γενικές γραμμές καταφέρνει ικανοποιητικά να ισορροπεί ανάμεσα στο παρελθόν και το παρόν, το πραγματικό και το παραμυθένιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου