Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Καταρρίψαμε πέντε μύθους!




Μήπως παρασύρεστε από μύθους που ακούτε? Τεστάρετε τις γνώσεις σας για να μην μπορεί να σας κοροϊδέψει κανείς!!

Μύθος Πρώτος
" Η κατανάλωση άφθονου νερού, χαρίζει υγρασία στο δέρμα και το κάνει πιο ελαστικό."
Λυπάμαι αλλά δεν ισχύει!! Αν και το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του σώματος, η αυξημένη κατανάλωση του δεν χαρίζει πρόσθετη υγρασία στο δέρμα! Η ποσότητα της υγρασίας του δέρματος είναι πιθανό να καθορίζεται από εξωγενείς παράγοντες όπως η υγρασία της ατμόσφαιρας, η έκθεση στον ήλιο, η συχνότητα που κάνουμε μπάνιο και τα είδη σαπουνιών και καθαριστικών που χρησιμοποιούμε όταν περιποιούμαστε!

Μύθος Δεύτερος
"Η κατανάλωση τροφίμων με πολλά λίπη προκαλεί ακμή."
Λάθος! Η ακμή παιδιά είναι παρεπόμενο της εφηβείας και του τύπου δέρματος!  Τα τρόφιμα δεν επηρεάζουν συνήθως την ακμή. Γι' αυτό η κατανάλωση τροφών με πολλά λίπη είναι απίθανο να την επιδεινώσει! Παρόλα αυτάαν κάποια τρόφιμα βλέπετε ότι σας δημιουργούν έξαρση ακμής, καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε και να μιλήσετε με το δερματολόγο σας!


Μύθος Τρίτος 
"Ο καλύτερος τρόπος για την καταπολέμηση λιπαρότητας και ακμής είναι το συχνό πλύσιμο του προσώπου."
Για ακόμη μια φορά κάτι τέτοιο δεν ισχύει!  Το συχνό πλύσιμο του προσώπου ερεθίζει το δέρμα και μπορεί ναεπιδείνωση της λιπαρότητας, το ίδιο και ο καθαρισμός με "σκληρά" σαπούνια. Για καλύτερο αποτέλεσμα προτιμάτε απαλά καθαριστικά χωρίς έλαια και κόκκους, που θα έχουν ως βάση ο νερό.

Μύθος Τέταρτος
"Το ξύρισμα δυναμώνει τις τρίχες."
Εδώ την πάτησα και εγώ. Το ότι η αποτρίχωση αποδυναμώνει τις τρίχες δεν πάει να πει πως το ξύρισμα τις κάνει πιο δυνατές. Το ξύρισμα δεν ανανεώνει τους θυλάκους των τριχών, δεν αυξάνει την ποσότητα τους ούτε επιταχύνει το ρυθμό ανάπτυξης των τριχών.

Μύθος Πέμπτος
"Όταν έχει συννεφιά δεν χρειαζόμαστε αντηλιακό"
Λάθος! Το 90% της υπεριώδους ακτινοβολίας διαπερνά τα σύννεφα και φθάνει στην επιφάνεια της Γης, συνεπώς το αντηλιακό είναι απαραίτητο ακόμα και όταν δεν έχει ηλιοφάνεια! Ακόμα η ακτίνες αντανακλούν στο χιόνι , στον πάγο, στην άμμο, το νερό και άλλες επιφάνειες και μπορούν να προκαλέσουν ηλιακό έγκαυμα!
              
                                                                                                                          -D.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου