Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΤΡΟΠOΙ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΗΣ ΤΟΥ HANGOVER





Σε παράτησε η γκόμενα. Παράτησε τον κολλητό σου η γκόμενα. Πήρες 10 σε ένα μάθημα. Πήρες 10 σε όλα τα μαθήματα του εξαμήνου. Έχεις γενέθλια. Έχει ο κολλητός γενέθλια. Πάντα υπάρχει, τέλος πάντων, ένας λόγος για να το ρίξεις στο ποτό και να γίνεις κομμάτια! Δεν είναι ντροπή! Σε όλους έχει συμβεί κάποια στιγμή να πιούμε ένα ποτηράκι (ένα που λέει ο λόγος) παραπάνω! Και ναι, ξυπνάς το άλλο πρωί σε ένα γνώριμο μέρος ( θέλουμε να πιστεύουμε) και νιώθεις …..περίεργα! η διάγνωση? Hangover! Μην αρχίσεις τα γνωστά ‘’τι ζώο είμαι θεέ μου! Τι μαλακίες έκανα πάλι χθες! Δεν θα βάλω ποτέ μυαλό! ‘’ . Σταμάτα την γκρίνια και ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές μπας και σώσεις την κατάσταση.

1.      O οργανισμός σου είναι τρομερά αφυδατωμένος. Μόλις ξυπνήσεις λοιπόν πιες άφθονο νερό (8 ποτήρια περίπου). Αντί για νερό μπορείς να πιεις χυμούς φρέσκων φρούτων ή λαχανικών. Σε κάθε περίπτωση απέφυγε τον καφέ, έχει διουρητικές ιδιότητες οι οποίες θα επιδεινώσουν την κατάσταση!

2.      Για να αντιμετωπίσεις  την  ναυτία, προτίμησε να φας κάτι ελαφρύ. Τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες, όπως το λευκό ψωμί με μέλι, φρούτα όπως η μπανάνα και το μήλο, θεωρούνται ιδανικές επιλογές.


3.      Σίγουρα έχεις έντονους πονοκεφάλους! για να τους ξεπεράσεις αναγκαία είναι η λήψη παυσίπονων.

4.      Το ξέρω ότι την συγκεκριμένη στιγμή θες όσο τίποτα να μείνεις στο κρεβάτι, όμως ένας περίπατος θα σε βοηθήσει να αναπνεύσεις καθαρό αέρα και να νιώσεις καλύτερα!


5.      Κάνε ένα μπάνιο. Σίγουρα θα σε ανανεώσει!

6.      Μια συνταγή που θα κάνει το hangover παρελθόν είναι :Βάζετε στο μπλέντερ φράουλες, πορτοκάλι, μπανάνα, γάλα. Το χτυπάτε και το πίνετε.



Η αλήθεια είναι ότι αυτό το άρθρο το γραψα μπας και μάθω και γω κανα tip! Άντε και την επόμενη φορά με μέτρο, μην σας μαζεύουνε πάλι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου