Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

River Party: «Το μυστικό το πήρε το ποτάμι»



Το River Party στο Νεστόριο Καστοριάς είναι ένα από τα μακροβιότερα φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα. Εύλογα θα με ρωτήσετε «Ποιός τρέχει μέχρι την Καστοριά;». Ναι έχετε απόλυτο δίκιο είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδας και αν δεν έχεις αυτοκίνητο, το ταξίδι είναι κουραστικό και ίσως λίγο ακριβό. Παρόλα αυτά, πιστέψτε με, το φεστιβάλ θα σας ανταμείψει. 
Με λίγα λόγια είναι ένα πενθήμερο φεστιβάλ μουσικής, που διοργανώνεται έξω από το Νεστόριο Καστοριάς, στις ακτές του ποταμού Αλιάκμονα. Υπάρχουν διάφοροι χώροι κατασκήνωσης, τόσο εντός όσο και εκτός του φεστιβάλ στους οποίους θα έχετε την δυνατότητα να στήσετε τη σκηνή σας εφόσον αγοράσετε το πενθήμερο εισiτήριο (αξίας 50€). Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το camping και θέλετε απλά να παρακολουθήσετε 1-2 συναυλίες τότε έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε μονοήμερα εισητήρια τα οποία ξεκινάνε απο 15€ (οι τιμές αλλάζουν ανάλογα τη μέρα και τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται). 
Εξοπλισμένο με τρία διαφορετικά stage το River Party είναι ένας χώρος διασκέδασης και ψυχαγωγίας. Το Main Stage,  όπου εμφανίζονται τα μεγάλα ονόματα κάθε βραδιάς, θα φιλοξενήσει φέτος καλλιτέχνες όπως τους Nouvelle Vague, Thievery Corporation,  Σωκράτης Μάλαμας, Νατάσα Μποφίλιου και Locomondo (οι υπόλοιποι θα ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες). Στο Youth Stage θα εμφανιστούν νέα συγκροτήματα, τα οποία έχουν επιλεχθεί μετά από διαγωνισμό. Παρόλα αυτά η διασκέδαση δεν σταματάει εκεί. Το Dance Stage, ή αλλιώς Tequila Club, είναι ανοιχτό κάθε βράδυ για να γεμίσει τις νυχτερινές (και τις πρωινές) ώρες μας. Πρέπει να ομολογήσω πως για μένα το φεστιβάλ ήταν ένα πολιτισμικό σόκ, καθώς τα παιδιά που έμεναν δίπλα στη σκηνή αποφάσιζαν κάθε βράδυ να «διαγωνίζονται» τους  Prodigy  που έπαιζαν στον Tequila με όποιο λαϊκό άσμα του ερχόταν στο κεφάλι! Αλλά... είχε και αυτό την πλάκα του.
Ο ραδιοφωνικός σταθμός του River  ήταν παρόν κάθε μέρα από το πρωί μέχρι το βράδυ, δίνοντας ένα ευχάριστο soundtrack στις διακοπές μας, ενώ όποιος είχε διαφορετικά γούστα μπορούσε να φέρει ηχεία και να παίζει τη μουσική της προτίμησης του. 
Ναι, αλλά θα μου πείτε καλοκαιρινές διακοπές χωρίς μπανάκι γίνονται...; Η απάντηση είναι όχι! Γι’αυτό λοιπόν πάρτε το μαγιώ σας και ετοιμαστείτε για μπανάκι σε ποτάμι! Μπορεί να μην ακούγεται δελεαστικό αλλά είναι μοναδική εμπειρία. Το ποτάμι, που διασχίζει όλη της έκταση του κατασκηνωτικού χώρου είναι πρωί-βράδυ γεμάτο. Μπορείτε απλά να λιαστείτε στα ρηχά ή να κάνετε βουτιές από τα βράχια (ύψους μέχρι και 4-5 μέτρα)!! 
Αν λοιπόν είστε fan της κατασκήνωσης και της μουσικής το River Party είναι το κατάλληλο μέρος διακοπών! Απλά μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας ένα τάβλι και μια τράπουλα, έναν ζεστό υπνόσακο, φούτερ, εντομοκτόνο και πάνω απ’όλα αθλητικά παπούτσια για να μην κοπείτε και εσείς σαν μερικούς-μερικούς!!

                                                                                                                                  -J



Εικόνα:http://www.google.gr/
Πηγές:  www.riverparty.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου