Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Που κάνουν οι νέοι Καλοκαιρινές διακοπές (για πάντα)???





Καιρός για διακοπές? Τι? Μη μου πείτε ότι δεν έχετε κανονίσει ακόμα που θα πάτε φέτος το καλοκαίρι??? Με 30+ βαθμούς η Αθήνα (όπως και κάθε μεγαλούπολη) δεν αντέχεται! Αν λοιπόν είστε από αυτούς που περιμένετε να κανονίσετε τις καλοκαιρινές σας αποδράσεις τελευταία στιγμή, διαβάστε που να προτιμήσετε πάτε και γιατί!!! Μαζέψαμε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες που περιγράφουν καλύτερα τα αγαπημένα νησιά της νεολαίας!!








Πάρος

Πώς θα πάτε?
Τουλάχιστον 4 πλοία την ημέρα ξεκινούν από τον Πειραιά για την Πάρο! Όλο και κάποιο θα σας εξυπηρετεί

Που θα μείνετε?
Μεταξύ Παροικίας και Νάουσα θα χρειαστεί να ρίξετε τον κλήρο!! Η πρώτη είναι η όμορφη "πόλη" του νησιού, όπου είναι το λιμάνι καθώς και όλα τα μαγαζιά  αλλά και φαγάδικα! Η πιο γραφική Νάουσα, με τα πολλά και φημισμένα της μπαράκια αλλά και την επιβλητική εκκλησία φιλόξενοι συνήθως τους περισσότερους νέους!!

Που θα πάτε?

Παραλίες
Μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του Αιγαίου βρίσκονται στην Πάρο! Θα κολυμπήσετε σε πεντακάθαρα νερά, συνήθως ρηχά και θα κάνετε ηλιοθεραπεία σε πλαζ με άμμο ή με ψιλό βότσαλο. Οι πιο κοσμικές παραλίες της Πάρου είναι το Μοναστήρι, η Σάντα Μαρία και η Πούντα που έχουν μπιτς μπαρ και γίνετε ένας μικρός χαμός, από πάρτι και κόσμο! Για κάτι πιο χαλαρό αλλά με μεγάλη επισκεψημότητα, μπορείτε να πάτε στο Λογαρά, στο Πίσω Λιβάδι, στις όμορφες Κολυμπήθρες. Όσο γι' αυτούς που τους αρέσει η απομόνωση μπορούν να επισκεφθούν τον Καλόγερο  και την παραλία Λολαντώνη!!

Διασκέδαση

Η επιλογή είναι σχεδόν αδύνατη!  Υπάρχουν δεκάδες μπαρ και κλαμπ που κάνουν το νησί να σείεται τη νύχτα! Θα διασκεδάσετε σε καλοφτιαγμένους χώρους, που ανταγωνίζονται επάξια κάποιους Αθηναϊκούς!Σχεδόν όλα τα κλάμπ της Παροικιάς είναι μαζεμ΄νεα στο Ποτάμι, στο τέρμα του δρόμου της Παραλίας Τα περισσότερα κλαμπ μένουν ανοιχτά μέχρι το πρωί και... αν δείτε ότι τα πράγματα έιναι κάπως χαλαρά, τότε μάλλον έχετε πάει πολύ νωρίς!! Στην Παροικία θα βρείτε και το γνωστό κλαμπ Galea!!! Στη Νάουσα τα δρομάκια είναι γεμάτα με γραφικά μπαρ και καφετέριες, τα οποία στεγάζονται σε κτίσματα που κάποτε χρησίμευαν ως αποθήκες των ψαράδων. Τα πιο γνωστά και μεγάλα κλαμπ είναι το Νόστος και το Βαρελάδικο!

Τι θα πάρετε?
Η Πάρος φημίζεται για τα κρασιά της! Να πάρετε γιατί δεν θα βρείτε εύκολα στην Αθήνα! Ακόμα θα βρείτε πολύ καλά κεραμικά και είδη λαϊκής τέχνης, καθώς και κομψά ασημένια και χρυσά κοσμήματα!










Μύκονος

Πως θα πάτε? 
Όπως πήγατε και στην Πάρο! Καράβια για Μύκονο φεύγουν συνέχεια! Δεν ανησυχώ καθόλου γιατί όλοι δρόμοι (το καλοκαίρι) οδηγούν στην Μύκονο!

Που θα πάτε?

Παραλίες
Πλατύς Γιαλός, υπέροχη παραλία για να αράξει κανείς, αλλά και σημείο εκκίνησης για τα πέριξ. Ψαρρού, Παράγκα, Σούπερ Παραντάιζ, Καλαφάτης και πολλές ακόμη είναι οι υπέροχες και πολυφημισμένες παραλίες της Μυκόνου!!!

Διασκέδαση
Το clubbing στα μεγαλεία του!! Εννοείτε ότι θα πα΄ρετε σβάρνα τα μπαρ, από τη μια τα μεσάνυχτα και μετά μέχρι να ξημερώσει!! Άλλωστε στα "πνιγμένα" από κόσμο σοκάκια της Μυκόνου θα κάνετε πολλές γνωριμίες που θα σας προτείνουν και από ένα διαφορετικό στέκι για το βράδυ!

Τι θα φάτε?
Η Μύκονος αποτελεί ένα μοναδικό εκπρόσωπο της ελληνικής γαστρονομίας και φημίζεται τόσο για πολλά και γνωστά ρεστοράν (ποικιλία και πρωτοτυπία στα θαλασσινά) αλλά και για τα ταβερνάκια της με τους ιδιαίτερους μεζέδες!











Σκιάθος

Πως θα πάτε?
Μπορείτε να διαλέξετε μέσο , ανάλογα με το ποσό... που βαστάει η τσέπη σας! Η πιο εύκολη λύση είναι αεροπλάνο με καθημερινές πτήσεις. Αλλιώς μπορείτε να πάρετε ιπτάμενο δελφίνι ή πλοίο από το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου. Μέχρι εκεί θα φτάσετε με το υπέροχο ΚΤΕΛ της Αθήνας.

Που θα πάτε?
Παραλίες

Η Σκιάθος φημίζεται για τις παραλίες της! Οι Κουκουναριές μάλιστα είναι γνωστές σε όλη την Ευρώπη και όχι άδικα! Είναι μια πανέμορφη παραλία που συχνά σφύζει από κόσμο. Αν θέλετε κάτι πιο απόμερο να πάτε στη Μεγάλη και τη Μικρή Κράσσα, στο Μαντράκι και στο λιμάνι του Ξέρξη. Κοντά στην πόλη καλή λύση είναι οι Πλάκες και το Κοχύλι. Με το καΐκι μπορείτε να επισκεφτείτε τη Γαλάζια και Σκοτεινή Σπηλιά , αλλά και τα μικρά νησάκια Τσουγκριά και Άρκο!

Διασκέδαση

Λόγω του κοσμοπολίτικου στυλ και της έντονης τουριστικής κίνησης τα νυχτοπερπατήματα διαρκούν μέχρι το πρωί. Υπάρχουν πάρα πολλά μπαρ για όλες τις διαθέσεις (κλαμπ, μπαρ για χαλαρό ποτάκι, ελληνάδικα, κλπ)

Φαγητό
Μη σας ξεφύγει για κανένα λόγο η Σκιαθώτικη τυρόπιτα!

Τι να πάρετε?
Η Σκιάθος φημίζεται για το λάδι και τα αμυγδαλωτά της! Να πα΄ρετε οπωσδήποτε το γλυκό "άσπρο", που είναι ένα ντόπιο γλυκό του κουταλιού! Ακόμα θα βρείτε πολύ όμορφα υφαντά, χαλιά και πετσέτες!


Εικόνες :  
Google.gr/ Paros
Google.gr/Mykonos
Google.gr/Skiathos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου