Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Drinking Games


Το καλοκαιράκι επιτέλους έφτασε και ήρθε ο καιρός να χαλαρώσουμε, να «αράξουμε» με φίλους στην παραλία, στις πλατείες ή και σε σπίτια αν το μπαλκόνι/αυλή είναι μεγάλο και μπορούμε να είμαστε άνετα! Το καλοκαίρι είναι η εποχή για να ξεδώσουμε και να αφήσουμε πίσω μας το άγχος των Πανελληνίων, του πανεπιστημίου και της δουλειάς. Μετά από εξονυχιστική αναζήτηση (και πιστέψτε με... ΠΟΛΛΑ hangover) καταλήξαμε σε τρία ευρηματικά drinking games για να γεμίσουμε τα καλοκαιρινά βράδια με γέλιο και... ποτό!

Drinking Game με ταινίες: Όταν λέμε ταινίες δεν εννοούμε βέβαια Κισλόφσκι! Ψάξτε και βρείτε μια ταινία με πολλά κλισέ, κάτι που σας έχει κάνει να γελάσετε χώρις όμως να είναι αυτή η πρόθεσή του, μία μαύρη κωμωδία ή απλά μια ταινία με υπερβολική επαναληψιμότητα! Εμείς το προσπαθήσαμε με τις σειρές ταινιών Scream (όχι δεν είδαμε όλες τις ταινίες σε ένα  βράδυ). Οι κανόνες για τα Scream είναι οι εξής:
Πίνετε ένα σφηνάκι/γουλιά από το ποτό που έχετε διαλέξει όταν:
·         Χτυπάει το τηλέφωνο
·         Όταν κάποιος αναφέρεται στη μητέρα της Σίντνεϋ
·         Όταν κάποιος πεθαίνει
·         Όταν αναφέρεται το όνομα της πόλης όπου διαδραματίζεται (Γούντσμπόροου)
·         Όταν εμφανίζεται ο Scream/δολοφόνος/ο τύπος με τη μάσκα
·         Όταν κάποιος κατηγορεί κάποιον που τελικά δεν είναι ο δολοφόνος
·         Όταν αναφέρονται οι κανόνες των θρίλερ
Αυτά για το Scream. Για ό,τι άλλες ταινίες μπορείτε να ρίξετε μια ματία σε αυτή την ιστοσελίδα http://movieboozer.com/movie-drinking-games/  ή να κάνετε μια αναζήτηση στο google με τον τίτλο της ταινίας που επιλέξατε. Ακόμα αν έχετε ήδη δει την ταινία μπορείτε να βγάλετε και δικούς σας κανόνες!
Drinking Game με τράπουλα: Αυτό μου το έμαθαν εδώ στην Κέρκυρα και μπορώ να σας εγγυηθώ ότι έχει πολλή πλάκα και πως το πιο πιθανό είναι να βγείτε γκολ ή να ξεμείνετε από ποτά. Μπορείτε να παίξετε με μια ή περισσότερες τράπουλες ανάλογα με το πόσα άτομα είστε.  Αφού καθήσετε σε ένα κύκλο με την τράπουλα στο κέντρο, ο καθένας με τη σειρά του τραβάει από ένα χαρτί μέχρι να τελειώσουν. Κάθε φορά που τραβάτε ένα χαρτί ακολουθείτε τους παρακάτω κανόνες:
·         Άσσος: Τον κρατάει το άτομο που τον τράβηξε μπροστά του μέχρι να βγεί ο επόμενος άσσος. Όση ώρα έχει την κάρτα μπροστά του δεν μπορεί κανείς να του απαντάει σε ό, τι ερωτήση κι αν κάνει. Η «ποινή» αν του απαντήσετε είναι ένα σφηνάκι/γουλιά.
·         2-6: Αν είναι κόκκινα αντιστοιχούν στα σφηνάκια/γουλιές που πρέπει να πιείτε. Αν όμως είναι μαύρα τα μοιράζετε στους συμπαίκτες σας είτε όλα σε έναν είτε μοιρασμένα.
·         7: Ανεξαρτήτως χρώματος, το 7 είναι ο λεγόμενος καταρράκτης. Το άτομο που έτυχε το χαρτί αυτό πρέπει να ξεκινήσει να πίνει, όλοι οι υπόλοιποι ακολουθούν και δεν μπορούν να σταματήσουν να πίνουν, παρά μόνο όταν σταματήσει να πίνει ο αρχικός παίκτης.
·         8: Το χαρτί των γενικών κανόνων. Όποιος τραβήξει το 8 έχει δικαίωμα να θέσει έναν νέο γενικό κανόνα για το παιχνίδι (π.χ. Όλοι χρησιμοποιούμε μόνο το αριστερό μας χέρι για το υπόλοιπο του παιχνιδιού). Η «ποινή» για όποιον ξεχαστεί είναι και πάλι ένα σφηνάκι/γουλιά. Το συγκεκριμένο χαρτί είναι ιδανικό για να στοχεύσετε συγκεκριμένα άτομα που είτε δεν μεθάνε εύκολα είτε απλά σας τη σπάνε.
·         9: Όποιος τραβήξει το 9 πρέπει να ξεκινήσει μια κατήγορία (π.χ. Πολιτείες της Αμερικής), ή ένα «στιχάκι», δηλαδή θα πει μια πρόταση και ο επόμενος θα πρέπει να την συνεχίσει κάνοντας ομοιοκαταληξία με τις τελευταίες λέξεις (π.χ. «χθες πήγα εκεί», «και ήπια και ρακί»), όποιος παίκτης δεν μπορέσει μέσα σε 15 δευτερόλεπτα να συνεχίσει την κατηγορία ή το στιχάκι χάνει και του επιβάλλεται η γνωστή πλέον «ποινή».
·         10: Μόλις βγεί σε κάποιον το 10 πρέπει όλοι παίκτες να σηκώσουν το χέρι τους κάνοντας την κίνηση του thumbs up. Ο τελευταίος παίκτης που θα σηκώσει το χέρι του πρέπει να πιεί.
·         Βαλές: Όπως και με το 10 έτσι και με το βαλέ πρέπει όλοι οι παίκτες να σηκώσουν το χέρι τους (σαν να χαιρετάτε) και να πούν «Hi Jack». Ο τελευταίος παίκτης που θα το κάνει πρέπει να πιεί.
·         Ντάμα: Το φύλλο της εκδίκησης, ή αλλιώς το «πουτανάκι» (συγγνώμη αλλά έτσι λέγεται, τι να κάνω!). Όποιος τύχει τη Ντάμα πρέπει να τη δώσει σε όποιον συμπαίκτη του θέλει και να τον κάνει το «πουτανάκι» του, έτσι κάθε φορά που θα πίνει ο πρώτος είναι υποχρεωμένος να πίνει και ο δεύτερος!!! Όλο αυτό βέβαια μέχρι να βγεί η επόμενη Ντάμα και να γίνει κάποιος άλλος «πουτανάκι» (γι’αυτό μην ξεχάσετε να ανακατέψετε καλά).
·         Ρήγας: Τέλος, όταν εμφανιστεί ο πρώτος ρήγας, αυτός που τον τράβηξε πρέπει να πιεί το 1/4 του ποτηριού του, στον δεύτερο τα 2/4 και πάει λέγοντας. Κάθε 4 ρηγάδες μετράμε από την αρχή!!
Ουφ.... μεγάλο είναι αυτό. Αλλά αν πάρετε το κολάι θα περάσετε τέλεια.
Buzz: Πριν σας πώ τι είναι πρέπει να σας προειδοποιήσω πως αν και ακούγεται εύκολο μετά από μερικά ποτηράκια ήταν απλά αδύνατο! Λοιπόν, στο Buzz θέτετε μια σειρά με την οποία θα μιλάτε και ξεκινάτε να λέτε ένας ένας τους αριθμούς (1,2,3,4....). Κάθε φορά που θα πετυχαίνετε το 7, οποιοδήποτε πολλαπλάσιό του ή κάποιον αριθμό με το 7 μέσα, το αντικαθιστάτε με τη λέξη Buzz και αλλάζετε τη φορά της σειράς. Για παράδειγμα 1,2,3,4,5,6,Buzz,8,9,10,11,12,13,Buzz,15,16,Buzz κλπ. Είναι πολύ σημαντικό να μην ξεχάσετε την αλλαγή της φοράς μετά από κάθε Buzz! Όποιος χαθεί, ξεχαστεί ή κάνει λάθος τέλος πάντων πρέπει προφανώς να πιεί! Θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε τη βραδία με ένα από τα άλλα παιχνίδια και να την τελειώσετε με αυτό για να έχει περισσότερη πλάκα.
Πριν αρχίσετε να παίζετε θα ήθελα να σας δώσω κάποιες συμβουλές. Αρχικά για να είναι δίκαιο το παιχνίδι και να μην κλέβει κανείς μπορείτε να παίξετε με διάφανα ποτήρια, ώστε να ελέγχετε ο ένας τον άλλο. Ακόμα θα σας πρότεινα το παιχνίδι με τα χαρτιά να το παίξετε με μπύρες, κρασιά, σαγκρία ή κάτι ελαφρύ και σχετικά φθηνό (τα Lidl είναι ο καλύτερός μας φίλος) για να μην σας μαζεύουνε και να μην σας στοιχίσει ο κούκος αηδόνι. Αν πια είστε τόσο hardcore πότες, παίξτε με σφηνάκια, με ρέγουλα όμως, δεν σας φταίνε οι άλλοι τίποτα!


Φωτογραφία: http://www.dreamstime.com/rainbow-shots-thumb11083028.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου