Σάββατο 16 Ιουνίου 2012

Οικονομικές διακοπές για πάντα!


Έστω ότι είναι καλοκαίρι... Κάνει ζέστη και θέλεις να πας για μπάνιο. Θες να φύγεις, να αποδράσεις, να πας διακοπές βρε αδερφέ! Λέφτα δεν υπάρχουν ούτε γι’ αστείο. Έχεις μέινει με 20€ και αναρωτιέσαι πως θα βγάλεις το σαββατοκύριακο μέχρι να μπει το μηνιάτικο την Δευτέρα. Ξυπνάς την Παρασκευή μπουχτισμένος, σκας... Δεν αντέχεις άλλο την πόλη, τη φασαρία και τους γείτονες σου που αποφάσισαν στις 6 τo πρωί να γυμναστούν και τρέχουν μανιωδώς πάνω στον ιμάντα του διαδρόμου.
Τι κάνεις τότε; Παίρεις 5,6... 10 φίλους σου τηλέφωνο, ετοιμάζεις ένα σακίδιο με δύο αλλαξίες, μαγιώ και πετσέτες και φεύγεις. Παίρνεις το πρώτο ΚΤΕΛ που βρίσκεις μπροστά σου, φορτώνεις στις αποσκευές μια σκηνή και έναν υπνόσακο (προαιρειτικά πάντα)  και πας για camping. Ελεύθερο ή οργανωμένο. Δεν σε νοιάζει!!
Μόλις φτάσεις στον προορισμό σου κάνεις ένα «ντου» στο σούπερ μάρκετ, παίρνεις ότι πιο φτηνό δεν χαλάει και μοιράζεσαι με τους φίλους σου τα έξοδα για μερικά ποτά (μπύρες και φτηνά κρασιά). Αράζεις λίγο στην παραλία, βρίσκεις ένα απόμερο, σκιερό και κατά προτίμηση δυτικά προσανατολισμένο σημείο και στήνεις τη σκηνή σου. Από εκεί και πέρα όλα είναι απλά. Χαλαρώνεις, κάνεις το μπανάκι σου, πίνεις τη μπυρίτσα σου και αντιλαμβάνεσαι τι εννοούν με το ρητό «living the life». Το βραδάκι ανάβεις μια φωτιά, παίρνεις την κιθαρούλα σου αγκαλιά και σπας τα νεύρα των γύρω σου κάοντας live προγραμματάκι, τραγουδώντας δυνατά και παίζοντας ότι σου έρχεται στο μυαλό ή ότι έχεις στις παρτιτούρες σου τελοσπάντων. Εάν δεν ξέρεις πως να παίξεις κιθάρα να’ ναι καλά τα smartphones και οι  playlist που έχεις στο κινητό σου. Όταν βαρεθείτε πάρτε μια τράπουλα (πάντα πρέπει να υπάρχει μια) και παίξτε Drinking Games (βλ. προηγούμενο άρθρο). Μη γίνεις όμως γκολ γιατί μετά ποιός σε μαζεύει. Όταν πια νυστάξεις, επέστρεψε στη σκηνή σου, πάντα με προσοχή να μην μπει άμμμος και βασικότερα κουνούπια.
Το πρωί, όταν πια η ζέστη δεν αντέχεται ή σε έχουν εκνευρίσει τα μικρά που παίζουν με τα κουβαδάκια τους στην άμμο, σήκω και κάνε κατευθείαν μια βουτιά στη θάλασσα. Ξύπνα, αναζωογονήσου και επανάλαβε τη μέρα μέχρι να βαρεθείς ή να σου τελειώσουν τα λεφτά!

Have fun!!!


Φωτογραφία: http://www.her-motorcycle.com/images/iStock_000004669337XSmall.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου