Κάποιες φορές καλούμαστε να διαλέξουμε μεταξύ δυο δρόμων. Του πεπατημένου, σίγουρου και μετριοπαθή και του γκρεμού. Γκρεμός είναι το καινούργιο, το διαφορετικό και το απρόβλεπτο. Πηδώντας στο γκρεμό ελπίζεις να πέσεις σε ροδοπέταλα και όχι σε αγκάθια. Βάλε κάτι στο μυαλό σου! Θέλω να σκέφτεσαι μια απόφαση που έχεις να πάρεις όσο διαβάζεις!

Είσαι πάλι στο σημείο που πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Από το πιο σημαντικό στο πιο ασήμαντο. Το σκέφτεσαι μέρες τώρα και δεν έχεις καταλήξει τι θα κάνεις....
 Τώρα ή ποτέ λες, πρέπει να πάρω μια απόφαση πριν βρεθώ προ τετελεσμένου... 1 λεπτό προθεσμία και θα αποφασίσω. 
Αρχίζει ο χρόνος...

Μήπως σιγά- σιγά μιλάει μια φωνή μέσα σου? Τι θα το ρισκάρεις?
Θέλεις πολύ είναι η αλήθεια να βουτήξεις στο κενό. Θες να δεις που καταλήγει. Τρέμεις ολόκληρος και στην ιδέα αλλά μέσα σου λες "και αν πάνε όλα καλά?". Αυτά τα παιχνίδια κάνουν μυαλό και καρδιά και μας τρελαίνουν! Αν τα καταφέρεις όλα θα 'ναι τόσο καλύτερα, ίσως όπως ακριβώς τα θες. Γιατί όχι!

Εδώ αρχίζει και φωνάζει ο λογικός τύπος μέσα σου, αυτός που τα ζυγίζει όλα, ο "τσιγκούνης¨.
"Όλοι σου προτείνουν να το ρισκάρεις αλλά οι ίδιοι δεν θα το έκαναν και βασικά δεν το έχουν κάνει ποτέ". σου λέει με σιγουριά. Και αν πέσεις στα αγκάθια? Στα σίδερα? Αν καταλήξεις χειρότερα από ότι είσαι τώρα??? Και σου αντιπροτείνει "Φυσικά υπάρχει πάντα αυτή η τόσο εύκολη λύση. Το "ευκολάκι". Αποδεδειγμένα λειτουργικό και το πιο δημοφιλές! Γλυτώνεις πολλά είναι η αλήθεια."

 Πφφ... Και εδώ έχεις βρεθεί πάλι πίσω στην αρχή του προβλήματος.
Όμως ο χρόνος τελείωσε και πρέπει να πεις ένα ΝΑΙ ή ένα ΌΧΙ!!
 Εσύ τι αποφάσισες?

Εικόνα:http://www.google.com