Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

ΌΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΆΛΛΟ.. 'Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΈΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ.



Τι κάνεις σε μία σχέση όταν πραγματικά νομίζεις ότι δεν πάει άλλο, αλλά δεν μπορείς να χωρίσεις; Δύσκολα τα πράγματα! Η πλειοψηφία των γυναικών λατρεύουν τη συνήθεια. Μόνο και μόνο η σκέψη ότι δε θα έχουν να πουν κάπου την καλημέρα τους το πρωί, είναι οδυνηρή. Για να μην προδώσω και περαιτέρω σκέψεις, όπως "Πού να είναι τώρα;", "Με ποιους/ποιες έχει βγει;", "Μήπως γνώρισε ήδη άλλη;". Ίσως η προσαρμογή να είναι δύσκολη και για τους άντρες, αλλά δε θα θυσίαζαν την ηρεμία τους γι' αυτό. 



Τι πρέπει να λάβεις υπόψη σου;

Σε ενοχλούν πλέον πράγματα που δε σε ενοχλούσαν;

Το ξένο σου παραφαίνεται γλυκό;

Το σεξ έχει γίνει σαν Κυριακάτικο φαγητό;

Το διπλανό ζευγαράκι σου φαίνεται πιο ερωτευμένο;

Σε επηρεάζουν οι φίλες σου να κοιτάξεις τον διπλανό την παραλία, ενώ παλιά δεν έδινες σημασία;

Σε εκνευρίζουν οι φίλοι του;

Έχεις φαντασιώσεις με άλλους άντρες;

Υπάρχει κάποιος άλλος που μπορείς να πεις πράγματα, που δε θα έλεγες στο αγόρι σου;

Συγκρίνεις τη μέση της σχέσης σου με την αρχή της και δεν αντέχεις τη σκέψη αυτή;

Οι κακές μέρες είναι περισσότερες από τις καλές;

Θες να κάνεις "διάλειμμα";

Αν η απάντησή σου είναι αυθόρμητα "ναι", και το "Παρ' το δρόμο" του Σφακιανάκη έχει γίνει το αγαπημένο σου τραγούδι, τότε έχεις όντως πρόβλημα!

Η άλλη όψη του νομίσματος.

Σε περίπτωση που δε συμφωνείς με τα παραπάνω και το αγαπημένο σου τραγούδι για αυτήν την περίοδο είναι το "Παράλληλα" του ίδιου καλλιτέχνη τότε διάβασε..

"Οι άνθρωποι είμαστε πακέτα προσφορών." Αν υπάρχουν δέκα πράγματα που σου αρέσουν σε κάποιον, τότε υπάρχουν άλλα τόσα που σου σπάνε τα νεύρα και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια. Το ξέρεις όμως και σου φαίνεται γοητευτικό. Σ' αρέσει όταν αρχίζεις να μαθαίνεις τις παραξενιές και τις συνήθειές του, γιατί μετά όμως σε ενοχλούν; Σ' αρέσει που πηγαίνει γυμναστήριο, αθλείται και ασχολείται με τον εαυτό του. Γιατί μετά που τον παίρνεις τηλέφωνο και σου λέει με φυσικότητα "Έλα, πάω γυμναστήριο, θα τα πούμε μετά.", θες να γίνει κάτι να καεί το γυμναστήριο, γιατί έχεις βαρεθεί να τον ακούς; Πρέπει να καταλάβεις ότι ο ενθουσιασμός του πρώτου καιρού έχει μετουσιωθεί σε κάτι πιο ήπιο, χωρίς απαραίτητα να είναι και κακό.
Μαλώνεις μαζί του; Επίσης, δεν είναι κακό. Μπορεί να σου ακούγεται περίεργο, αλλά υπάρχουν και δημιουργικοί καβγάδες. Δημιουργικοί καβγάδες είναι αυτοί με τους οποίους μαθαίνεις καλύτερα τον άλλον και αν τους χειριστείς σωστά, μπορούν να δυναμώσουν τη σχέση σου. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακούς τι έχει να σου πει. Καταστροφικός καβγάς είναι αυτός που προκύπτει όταν δεν ανοίγεσαι. Το να κρατάς μέσα σου θυμό και παράπονα, είναι το χειρότερο απ' όλα.
Μη βιαστείς όταν η ζωή σου είναι γενικά χάλια. Μη μεταφέρεις το άγχος σου στη σχέση σου. Μη δημιουργείς πρόβλημα λόγω τρίτων. Απλά μοιράσου το.
Και τέλος, μη βιαστείς, αν νιώθεις ότι θέλεις να το παλέψεις λίγο. Επειδή και μόνο σκέφτηκες το χωρισμό, δεν σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσεις κιόλας σε αυτόν. Νιώθεις ότι θες να δουλέψεις λίγο πάνω στα προβλήματά σας; Νιώθεις ότι ο χωρισμός θα σε πονέσει, έστω και λίγο; Τότε ίσως και να υπάρχει ελπίδα. Ίσως να αξίζει η προσπάθεια.

                                                                                                                       By E.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου