Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πρωταθλητές Ευρώπης... 15 χρόνια μετά!



Θα πάρει ο Ολυμπιακός την Ευρωλίγκα; Σε αυτό το ερώτημα πολλών φιλάθλων των ερυθρολεύκων, ακόμα και μεταξύ τους, η απάντηση ήταν μία.
«Με καμία κυβέρνηση»...
Και όμως, ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, 15 χρόνια μετά το θρίαμβο της Ρώμης!
Με καμία κυβέρνηση, κυριολεκτικά...
Την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ πέτυχε πριν από λίγο ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς επικράτησαν με 62-61 στον τελικό της ΤΣΣΚΑ και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, αν και έχαναν με 19 πόντους στο 28'...
Αυτό που συνέβη πριν από λίγο στην Κωνσταντινούπολη δεν έχει προηγούμενο. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν κατάθεση ψυχής απέναντι στους πανίσχυρους Ρώσους και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο τελικός είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, κατάφεραν να φτάσουν σε μια επική ανατροπή και να κατακτήσουν το δεύτερο ευρωπαϊκό τους πρωτάθλημα με καλάθι του Πρίντεζη στην εκπνοή του αγώνα.
Όπως είναι γνωστό το πρώτο το είχαν πάρει το 1997 με προπονητή και τότε τον Ντούσαν Ιβκοβιτς.
Τα δεκάλεπτα: 10-7, 34-20, 53-40, 61-62
ΤΣΣΚ Μόσχας (Καζλάουσκας): Τεόντοσιτς 15 (4), Λαβρίνοβιτς 5, Σισκάουσκας 8, Κρστιτς 11, Κιριλένκο 12 (10 ριμπάουντ), Βορόνοφ, Βοροντσέβιτς, Σβεντ 3, Κάουν 2, Χριάπα 3 (1), Γκόρντον
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Χάινς, Άντιτς 7, Σπανούλης 15 (2), Ντόρσι, Κέσελ 3 (1), Παπαδόπουλος, Πρίντεζης 12, Παπανικολάου 18 (3), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 4 (1).
Την πεποίθηση του ότι ο Ολυμπιακός κατέκτησε πανάξια το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εξέφρασε ο Βασίλης Σπανούλης.
«Στο τέλος της διαδρομής το αξίζαμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο διεθνής γκαρντ των πρωταθλητών Ευρώπης και πρόσθεσε: «Το πιστεύαμε, δεν το παρατήσαμε ποτέ το ματς. Είχαμε πίστη και το έχουμε κάνει και άλλες φορές φέτος! Χάσαμε ένα κύπελλο στην Ελλάδα έτσι αλλά πήραμε το Ευρωπαϊκό. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος του Ολυμπιακού. Είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης και ο Ολυμπιακός το άξιζε αυτό!».
Αγκαλιασμένοι όλοι μαζί τραγουδούσαν τον ύμνο του Ολυμπιακού, οι νέοι πρωταθλητές Ευρωλίγκας, με την είσοδο των τηλεοπτικών συνεργείων και των εκπροσώπων του Τύπου, λίγα λεπτά μετά τη στέψη, σταποδυτήρια του «Σινάν Ερντέμ».
Μετά τις καθιερωμένες δηλώσεις, ένας ένας παίκτης έβγαζε μία αναμνηστική φωτογραφία με το τρόπαιο, όταν την είσοδό του έκανε σταποδυτήρια ο πατέρας του Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου, Κωνσταντίνος. Αμέσως έγινε απόλυτη ησυχία και οι παίκτες του Ντούσαν Ίβκοβιτς περίμεναν νακούσουν τα λόγια του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου.
«Ήρθα να σας ευχαριστήσω! Αυτό που κάνατε ήταν άθλος. Ευχαριστώ εσάς και τον Ντούσαν Ίβκοβιτςείπε εκείνος
Η ομάδα του Ολυμπιακού θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του δεύτερου ευρωπαϊκού τροπαίου τους στο πιο φημισμένο νυχτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης “Reina”, στο Βόσπορο. Η προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης του τσάρτερ ήταν για τις 10:00 το πρωί, αλλά η ΚΑΕ Ολυμπιακός κάνει προσπάθειες να μεταθέσει την ώρα απογείωσης για ευνόητους λόγους
.
Διαβάστε τους τίτλους των ξένων μέσων:
Le figaro: «Απίστευτος Ολυμπιακός!! Ο Ολυμπιακός γύρισε από το -13 και στο τελευταίο δευτερόλεπτο ο Πρίντεζης πέτυχε το νικητήριο καλάθι».
Zurnal: «Ντούντα και Κέσελ στην κορυφή της Ευρώπης με τον Ολυμπιακό. Μεγάλη εμφάνιση των Ελλήνων, έκαναν σπάνια ανατροπή και πήραν το τρόπαιο».
Sport-express: «Η ΤΣΣΚΑ έχασε τον τελικό!!! Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη ανατροπή και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης».
www.euroleague.net: «Ο Ολυμπιακός είναι ο νέος Πρωταθλητής Ευρώπης. Μεγάλη ανατροπή, από το -19 και νίκη 62-61 επί της ΤΣΣΚΑ. Μεγάλο καλάθι του Πρίντεζη!»
www.eurobasket.com: «Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής. Σε ένα μεγάλο παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έκανε στην άκρη το μπάτζετ, γύρισε το ματς και τα νέα ταλέντα του Ίβκοβιτς έκαναν το θαύμα τους».
Εurosport: «Ο Ολυμπιακός έκανε το όνειρο πραγματικότητα. Μεγάλη έκπληξη, οι Έλληνες κέρδισαν το μεγάλο φαβορί και πήραν το τρόπαιο».
Lrytas.lt: «O Ολυμπιακός Πρωταθλητής Ευρώπης. Ο Καζλάουσκας έδωσε συγχαρητήρια στον νικητή Ολυμπιακό».
Sportal.rs: «Τι φινάλε!!! Ο Ολυμπιακός Πρωταθλητής Ευρώπης. Τεράστια έκληξη, στην τελευταία επίθεση πήρε τεράστια νίκη!»
Sportske: «Τι ματς, ανατροπή θαύμα από τον Ολυμπιακό και η ΤΣΣΚΑ έχασε τον τίτλο. Απίστευτη εξέλιξη, ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλο παιχνίδι και είναι πρωταθλητής Ευρώπης».
L'Equipe: «Μεγάλο κατόρθωμα του Ολυμπιακού, πήρε τον δεύτερο τίτλο στην ιστορία του εναντίον του φαβορί, ΤΣΣΚΑ».
    Την απογοήτευσή του για την ήττα από τον Ολυμπιακό και την απώλεια του τίτλου της Ευρωλίγκας εξέφρασε ο Ραμούνας Σισκάουσκας, τονίζοντας παράλληλα πως αδυνατεί να εξηγήσει αυτά που έλαβαν χώρα στο παρκέ της «Σινάν Ερντέμ».
«Είναι πολύ δύσκολο να εξηγήσω τι έγινε. Πρέπει να δούμε το ματς και να το αναλύσουμε. Χάσαμε τον έλεγχο του αγώνα και ο Ολυμπιακόςπολύ γρήγορα επέστρεψε στο παιχνίδι. Ήμασταν πολύ κακοί στο τέλος της τρίτης περιόδου και σε όλη την τέταρτη», τόνισε χαρακτηριστικά ο Λιθουανός φόργουορντ, ο οποίος ήταν και ο μοιραίος της ΤΣΣΚΑ αστοχώντας στις δύο τελευταίες βολές της ομάδας του.

Πηγή: ΑΠΕ, enikos.gr,zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου