Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Πότε θα αλλάξει κάτι?



Οι εκλογές τελείωσαν. Την κυβέρνηση την ψάχνουμε. Όμως κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Μέχρι τελευταία στιγμή ελάχιστοι ήταν σίγουροι για το πώς και το τι θα ψηφίσουν. Δεν είναι λίγο κατάντια? Δεν μιλάμε μόνο για νέα παιδιά. Ξέρω ανθρώπους άνω των 50 που δεν είχαν αποφασίσει το Σάββατο ποιόν να ψηφίσουν. Ούτε οι φίλοι μου όμως ξέραν. Έχει καταντήσει τεστάκι χαζού περιοδικού. Από αυτά τα τύπου δενδρογράμματα. Αρχίζεις με την ερώτηση. "Αριστερά ή δεξιά?" μετά "Μνημονικά ή Αντιμνημονιακά"? Έχεις καταλήξει κάπου και μετά λες.. "μα να ψηφίσω αυτούς? Δεν μου πάει. "

Και δεν ξέρεις πια τι να κάνεις. Γιατί κανένας δεν σε αντιπροσωπεύει πλήρως. Γιατί ξέρεις ότι κανένας δε σου λέει την αλήθεια. Γιατί όλοι σε κορόιδεψαν και φοβάσαι πως θα συνεχίσουν να το κάνουν. Βασικά δεν τους έχεις πιά καμία εμπιστοσύνη. Οι κέντρο-αριστεροί κοιτάνε δεξιά, οι δεξιοί ακροδεξιά και οι αριστεροί τσακώνονται μεταξύ τους. Ο σοσιαλισμός στα σκουπίδια. Συνεργασίες για μεγάλα γέλια! Συνειδητοποιείς ότι το μόνο που θέλουν είναι να κυβερνήσουν!! Δεν μιλάμε για ιδεολογίες, δεν μιλάμε για ικανότητες. Μιλάμε για μάρκετινγκ! Οι πολιτικοί έχουν γίνει προϊόν και ανάλογα με το ταργκετ γρουπ τους σου πλασάρονται και αλλιώς. Να εμπιστευτείς κάποιον? Πολύ πιθανό αύριο να βγει βρώμα και γι' αυτόν! Όλο και κάτι θα έχει κλέψει!!!
Επανέρχομαι. Δεν ξέρει ο κόσμος πια ποιον να εμπιστευτεί. Ποιόν να ψηφίσει και να 'ναι περήφανος που το έκανε. Αυτό είναι κατάντια. Του πολιτικού συστήματος, του λαού και της Ελλάδας. Έτσι φτάνει στο σημείο ο κάθε άνθρωπος να αναρωτιέται απελπισμένα "Πότε θα αλλάξει κάτι?". Αυτή η απελπισία ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να φέρει. Οι πολίτες ψήφισαν μικρά κόμματα γιατί μπούχτισαν με το δικομματισμό και τα φθαρμένα πια πολιτικά πρόσωπα που μας κοροϊδεύουν εδώ και χρόνια. Θέλουμε κάτι νέο! Κάτι διαφορετικό, κάτι ωραίο. Αν δεν το κατάλαβαν αυτό χτες δεν θα το καταλάβουν ποτέ. Ας δούμε πάλι ποιος θα κυβερνήσει. Ότι και να γίνει ο λαός δεν θα είναι ευχαριστημένος, ούτε περήφανος!

2 σχόλια:

  1. το θέμα είναι να αλλάξει προς το καλύτερο όχι απλά να αλλάξει. και με την Χρυσή Αυγή μέσα δύσκολο το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις πολύ δίκιο! Όχι απλά δύσκολο, εώς και ανέφικτο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή