Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

….ΣΑΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΝΟΙΞΗ



Είναι γεγονός ότι την  άνοιξη παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός ζευγαριών που χωρίζουν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό? Την άνοιξη τα λουλούδια ανθίζουν, η θερμοκρασία ανεβαίνει, και όλη η φύση προετοιμάζεται για το καλοκαίρι. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στους ανθρώπους. Μαζί με την φύση ξυπνάνε και οι σεξουαλικές ορμές! Τα ρούχα αρχίζουν να γίνονται πιο αποκαλυπτικά και η ρομαντική διάθεση του χειμώνα μετατρέπεται σε διάθεση για φλερτ και νέες γνωριμίες. Αναζητάμε την ανανέωση και αισθανόμαστε ότι ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από το άγχος και την πίεση των υποχρεώσεων του χειμώνα.
Όπως η φύση προετοιμάζεται για το καλοκαίρι το ίδιο κάνουμε και μεις. Θέλουμε να ζήσουμε το καλοκαίρι ελεύθεροι! Να κάνουμε ένα διάλειμμα από την ρουτίνα, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και από τον Σεπτέμβρη να μπούμε ξανά σε πρόγραμμα. Πως θα τα κάνουμε όλα αυτά έχοντας μια σχέση?  Βέβαια πρέπει να πούμε ότι όταν η σχέση μας μας γεμίζει χαρά και είναι αυτή που μας ανανεώνει και μας χαλαρώνει δεν υπάρχει λόγος  να την αφήσουμε. Όταν όμως η σχέση μας έχει κουράσει, μας προκαλεί άγχος και μας πιέζει, η άνοιξη είναι η κατάλληλη περίοδος για να χωρίσει κάνεις. Γιατί? Μα γιατί την άνοιξη αρχίζουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε στην λογική του καλοκαιριού! Θέλουμε  να ζήσουμε  έντονα και νιώθουμε ότι έχουμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι να φλερτάρουμε, να διασκεδάσουμε με τους φίλους  μας, να πάμε διακοπές,  και από τον Σεπτέμβρη να μπορέσουμε πάλι σιγά σιγά να δοκιμάσουμε μια καινούρια σχέση!
 Το χειμώνα, από την άλλη, είναι πιο δύσκολο να χωρίσουμε γιατί δεν έχουμε την κατάλληλη υποστήριξη!  Τα φλερτ είναι πιο περιορισμένα , οι φίλοι μας έχουν υποχρεώσεις και δεν μπορούν να μας αφιερώσουν χρόνο και γενικά μας είναι πιο δύσκολο να ξεπεράσουμε τον χωρισμό μιας και είμαστε αναγκασμένοι να συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας χωρίς το σύντροφο μας.
Η αλήθεια όμως είναι ότι την άνοιξη, έκτος του ότι μας είναι πιο βολικό να χωρίσουμε, το επιθυμούμε και πιο έντονα! Ο ήλιος αυξάνει την διάθεση και τις σεξουαλικές μας ορμές με αποτέλεσμα να έχουμε έντονη την ανάγκη για φλερτ.  Την περίοδο αυτή η ανάγκη μας για νέες γνωριμίες είναι μεγαλύτερη από την ανάγκη μας για σχέση με αποτέλεσμα να μας είναι δύσκολο να μείνουμε πιστοί και εν τέλει να καταλήγουμε στο χωρισμό!
Είμαστε στον τελευταίο μήνα της άνοιξης και ενώ όλο αυτόν τον καιρό μαθαίνω συνεχώς για ζευγάρια που χωρίζουν συνειδητοποιώ πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τελικά τα ένστικτα στη ζωή μας! Εσύ τι λες?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου