Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ejekt Festival 2012


Το Ejekt Festival επιστρέφει για 8η συνεχή χρονιά, στις 27/06, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο της Αθήνας. Όπως κάθε χρονιά, υπόσχεται και φέτος μία καταπληκτική μέρα γεμάτη μουσική και διασκέδαση. Αυτή τη στιγμή και για λίγες μέρες ακόμα η τιμή του εισιτηρίου είναι 38€, γι’αυτό βιαστείτε να κλείσετε πριν ανέβει! Συνήθως οι πόρτες ανοίγουν γύρω στις 16:00, οι συναυλίες ξεκινούν από τις 17:00 και τελειώνουν μετά τη 1:00.
Αν και μονοήμερο, το Ejekt παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό line-up με μεγάλους καλλιτέχνες και άλλα μικρότερα συγκροτήματα που θα ανακοινωθούν όσο περνάει ο καιρός. Για την ώρα όμως ξέρουμε σίγουρα τους:
Kasabian: ένα από τα πιο γνωστά, βρετανικά, rock συγκροτήματα. Σχηματίστηκαν το 1997 και από τότε δεν μας έχουν τιμήσει με την παρουσία τους. Μιας όμως και το αποφάσισαν επιτέλους δεν θα τους κρατήσουμε κακία! Οι Kasabian έχουν επαναπροσδιορίσει τον ήχο της rock μουσικής, τα τραγούδια τους παίζονται συνέχεια στο ραδιόφωνο ενώ έχουν ονομαστεί από διάφορα περιοδικά ως ένα από τα καλύτερα «live act» των τελευταίων ετών.
James: το γνωστό σε όλους μας συγκρότημα έχει κάνει πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και αποφάσισε πως δεν μπορεί να ζήσει χωρίς το ελληνικό κοινό του οπότε θα μας επισκεφθεί ξανά. Οι James γεμίζουν τις μέρες μας με rock και Britpop μουσική από το 1982, ενώ μερικά από τα πιο γνωστά τους τραγούδια είναι το «Getting away with it» και το «Senorita».
Miles Kane: ο πρώην τραγουδιστής των The Rascals, γεννημένος το 1986, αποφάσισε από το 2009 και μετά να ακολουθήσει σόλο καριέρα. Παράλληλα συμμετέχει και στο συγκρότημα The Last Shadow Puppets μαζί με τον τραγουδιστή των Arctic Monkeys, Alex Turner. Το πρώτο άλμπουμ του, «Colour of the Trap»,  με indie rock μουσικά κομμάτια, ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2011.
Band of Skulls: ένα βρετανικό συγκρότημα από το Σαουθχάμπτον με alternative rock ήχο. Σχηματίστηκαν το 2004 μετά τη γνωριμία των μελών στο πανεπιστήμιο. Αν και σχετικά «νεοσύστατοι» οι Band of Skulls έχουν καταφέρει πολλά στο χώρο της μουσικής. Το τραγούδι τους «I know what I am» χαρακτηρίστηκε single of the week από το Itunes, ενώ άλλα κομμάτια τους έχουν χρησιμοποιηθεί σε ταινίες, διαφημίσεις και σειρές όπως: Skins, Gossip Girl κ.α.
Customs: βέλγικο συγκρότημα με 2 δίσκος στο ενεργητικό του. Οι Customs με την indie rock και post-punk μουσική τους έχουν καταφέρει να γίνουν γνωστοί και έξω από τα σύνορα της χώρας τους, ιδιαίτερα στις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης.
Wheatman: είναι η νέα προσθήκη στο φεστιβάλ. Οι Wheatman, ένα ελληνικό συγκρότημα από την Αθήνα, χαρακτηρίζουν τη μουσική τους ως αmericana και rock. Για την ώρα δεν έχουν υπογράψει συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία οπότε δεν έχουν κάποιον δίσκο, ελπίζουμε όμως και τους ευχόμαστε να το καταφέρουν λίαν συντόμως!
Αυτά για την ώρα! Μπορείτε όμως να παρακολουθείτε την σελίδα του φεστβάλ στο  facebook (https://www.facebook.com/ejektfestival) για περισσότερα νέα.

-J


Πηγή: www.ejekt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου