Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

9GAG Just for fun???


Το 9GAG αδιαμφισβήτητα έχει γίνει η μόδα της εποχής! Το έχουν μάθει ακόμα και η πέτρες. Xιλιάδες νέοι (και όχι μόνο) λιώνουν επί ώρες μπροστά από την οθόνη τους κολλημένοι στο δημοφιλές site!! Τι κρύβεται όμως πίσω από τη σελίδα? Είναι το 9GAG μια σελίδα απλά για χαβαλέ? Η μήπως όχι?

To 9GAG  είναι μια νεοσύστατη εταιρεία με βάση την εικόνα. Ξεκίνησε το 2008 λανσάροντας την ιστοσελίδα της http://9gag.com/. Το 9GAG δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να σχεδιάζει μόνος του εικόνες και να τις ανεβάζει. 
Ιδιοκτήτες του 9GAG είναι τα αδέρφια: Ray Chan, Chris Chan.
 Οι εικόνες- φωτογραφίες συνήθως έχουν  κωμικό περιεχόμενο και οι υπόλοιποι χρήστες επιλέγουν αν τους αρέσει αυτή η εικόνα ή όχι κάνοντας like!! Ομοίως, οι χρήστες μπορούν να ψηφίσουν και να σχολιάσουν τις εικόνες. Αν η εικόνα συγκεντρώσει αρκετά likes (κάποιες δεκάδες χιλιάδες), τότε πηγαίνει στην hot page του site, όπου είναι μαζεμένες οι καλύτερες.




To 9GAG σαν ένα άλλο Fight Club έχει του δικούς του 9 κανόνες που μπορείτε να διαβάσετε εδώ:
http://9gag.com/rules

Βασισμένο στα memes το 9GAG προσφέρει ένα νέο κώδικα επικοινωνίας και χιούμορ σε όποιον "μπει στο νόημα". Τα memes ξεκίνησαν από το site  http://www.4chan.org/ (http://en.wikipedia.org/wiki/4chan) το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό απέναντι 9gag και οι χρήστες του πολλές φορές προσπαθούν να κάνουν μαζικά spam στο 9gag.
Η δημοφιλής σατιρική ιστοσελίδα σατιρίζει γενικά την επικαιρότητα όλων των χωρών και κατά καιρούς επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα φαινόμενα, καταστάσεις. 

Η σελίδα έχει πολλά θετικά. Πρώτα από όλα γιατί ενημερώνει. Πολλές φορές μαθαίνεις παγκόσμια νέα πιο γρήγορα από ότι αν περίμενες να τα δεις στις ειδήσεις! Ακόμα ενισχύει τη  δημιουργικότητα μιας και επιτρέπεται στους χρήστες να δημιουργούν τα δικά τους σκίτσα, εικόνες,κλπ. Το 9GAG συνδέει ανθρώπους από όλο τον κόσμο, έχει χιούμορ,και προωθεί την έκφραση των συναισθημάτων των νέων και δίνει μια εικόνα του πως βλέπουν αυτοί την επικαιρότητα και καθημερινότητα. Ακόμα πολλές φορές οι χρήστες του κανονίζουν ,σε σημαντικές ημέρες, συναντήσεις ανά χώρα .

Το 9gag έχει όμως και τα αρνητικά του. Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως επιφανειακό. Συχνά θα δεις στη σελίδα να εκφράζονται κάποια στερεότυπα (για γυναίκες, Αμερικάνους, Κινέζους, κλπ)  Είναι, λοιπόν, συχνά προσβλητικό και πολλές φορές αν είσαι καινούργιος στον κόσμο του 9GAG παρεξηγείσαι. Μερικές φορές είναι αρκετά προβλεπόμενο και επαναλαμβανόμενο. Αν μπαίνεις πολλές φορές σε μια μέρα μπορεί κάποιος να πει ότι κουράζει!


Παρά το ,πολλές φορές, ρατσιστικό χιούμορ των χρηστών σπάνια υπάρχουν παρεξηγήσεις καθώς το 9gag είναι μια ιστοσελίδα τόσο σάτυρας, όσο και αυτοσαρκασμού!

Στις 5 Νοέμβρη (Παγκόσμια ημέρα 9gag) διοργανώνεται ένα event εμπνευσμένο κάθε φορά από τους χρήστες του. Π.χ. πέρσι όλοι οι χρήστες-αναγνώστες φόρεσαν μια γκρί μπλούζα τη συγκεκριμένη ημέρα. 

Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσουμε αυτό το άρθρο είναι κάποιες εκφράσεις που χρησιμοποιούν χρήστες του 9GAG και έχουν γίνει μέρος της καθημερινότητας μας και έχουν υιοθετηθεί από εμάς:

"Bitch please"
"You don't say "
"Like a boss"
"Watch out we got a badass over here"


Πηγή: http://en.wikipedia.org/wiki/9gag

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου