Σάββατο 28 Απριλίου 2012

François Hollande: ο νέος ηγέτης της Γαλλίας?



Ο ΗΓΕΤΗΣ       

Ο François Hollande Gérard Georges  γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1954,είναι Γάλλος πολιτικός. Ήταν ο πρώτος γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος 1997-2008. Έχει επίσης διατελέσει Αναπληρωτής Εθνικής Συνέλευσης της Γαλλίας για την 1η Εκλογική Corrèze από το 1997. Ήταν ο Δήμαρχος της Τούλι για το 2001 - 2008, και υπήρξε πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Corrèze από το 2008. Στις 16 Οκτωβρίου 2011, ο Hollande ορίστηκε να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012  με το Σοσιαλιστικό Αριστερό Ριζοσπαστικό Κόμμα. Ο κύριος αντίπαλός του είναι ο νυν Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
                Ο Hollande ξεκίνησε την εκστρατεία του επίσημα και σημαντική είναι η ομιλία του στο Le Bourget στις 22 Ιανουαρίου 2012, μπροστά σε 25.000 ανθρώπους. Τα κύρια θέματα της ομιλίας του ήταν η ισότητα και η ρύθμιση της χρηματοδότησης, τα οποία υποσχέθηκε να κάνει ένα βασικό μέρος της εκστρατείας του.
Στις 26 Ιανουαρίου περιέγραψε έναν πλήρη κατάλογο των πολιτικών του σε ένα μανιφέστο που περιέχει 60 προτάσεις, συμπεριλαμβανομένου της αύξησης των φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες και τους πλούσιους, δημιουργώντας 60.000 θέσεις διδασκαλίας, φέρνοντας την επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης  πίσω στα 60 από 62, τη δημιουργία επιδοτούμενων θέσεων εργασίας σε περιοχές με υψηλή ανεργία για τους νέους, την προώθηση της βιομηχανίας στη Γαλλία, με τη δημιουργία μιας δημόσιας τράπεζας επενδύσεων, τη χορήγηση έγκρισης του γάμου και τα γενικότερα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, και την απόσυρση των γαλλικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν το 2012. Στις 9 Φεβρουαρίου, ο ίδιος ανακοίνωσε λεπτομερώς τις πολιτικές του ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης σε μια σημαντική ομιλία του στην Ορλεάνη.
                Πραγματιστής, δεσμεύθηκε να εξαλείψει το δημόσιο έλλειμμα, σήμερα στο 5,2% του ΑΕΠ, "μέχρι να τελειώσει το 2017". Δεσμεύθηκε, εξ άλλου, για αύξηση μόλις 1% των κρατικών δαπανών ετησίως. Υποσχέθηκε επίσης "στροφή", από την αμιγή δημοσιονομική πειθαρχία, στην αναπτυξιακή πολιτική. Επειδή έχει δεσμευθεί ότι "θα επαναδιαπραγματευθεί" το Δημοσιονομικό σύμφωνο, η πορεία του παρακολουθείται από την καγκελάριο της Γερμανίας, Μέρκελ, η οποία ρητά υποστήριξε την επανεκλογή Σαρκοζί.
                Στις 15 Φεβρουαρίου, ο νυν Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ανακοίνωσε ότι θα θέσει υποψηφιότητα για μια δεύτερη και τελευταία θητεία, κάνοντας έντονη κριτική στις προτάσεις Hollande και υποστηρίζοντας ότι θα επιφέρει «οικονομική καταστροφή εντός δύο ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του", αν κέρδισει. Οι δημοσκοπήσεις έδειξαν έναν αμφίρροπο αγώνα μεταξύ των δύο ανδρών στον πρώτο γύρο της ψηφοφορίας, με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις να δείχνουν τον  Hollande άνετα μπροστά από τον Σαρκοζί για τον δεύτερο γύρο. Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου. Ο François Hollande ήρθε στην πρώτη θέση με 28,4% των ψήφων.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ

                Για πάνω από τριάντα χρόνια, ήταν παντρεμένος με την Σεγκολέν Ρουαγιάλ (Σοσιαλίστρια πολιτικό)  με την οποία απέκτησε τέσσερα παιδιά. Τον Ιούνιο του 2007, μόλις ένα μήνα μετά την ήττα της Ρουαγιάλ για τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2007, το ζευγάρι ανακοίνωσε το διαζύγιο τους.
                Λίγους μήνες μετά το χωρισμό του από την Σεγκολέν Ρουαγιάλ ανακοινώθηκε, σε μια γαλλική ιστοσελίδα η σχέση του με τη δημοσιογράφο Valérie Trierweiler. Τον Νοέμβριο του 2007, η Valérie Trierweiler επιβεβαίωσε τη σχέση της με τον Hollande σε συνέντευξή της.

5 σχόλια:

  1. i epistrofi tou sosialismou sti gallia?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα δείξει την Κυριακή φίλε μου! Το θέμα είναι ότι με την Ακροδεξιά τρίτο κόμμα, Σοσιαλισμό δεν θα δούνε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μια είναι η λύση για την επιστροφή στην ευημερία-ανάπτυξη. Καταδίκη του καπιταλισμού, λαϊκή συσπείρωση της εργατικής τάξης ενάντια στο σάπιο κατεστημένο. κκε ισχυρό στη βουλή και στο λαο(ς).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο καθένας είναι ελεύθερος να εκφράζει την άποψη του!! Καλή ψήφο την Κυρακή φίλε μου, ρίξε γαρύφαλλο αν πιστεύεις οτί αυτή είναι η λύση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. χαχαχαχαχαχαχαχαχα μετα από τοσα χρονια πως φαινεται η μαλακια τεραστια που σας εδερνε ολους και ακομα σας βαραει

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή