Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΗΣ…ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ



Και ένα άρθρο για τα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές…. ξέρω ότι οι εξετάσεις είναι μόλις 20 μέρες μακριά και το άγχος σας έχει τρελάνει. Γι αυτό δεν πρόκειται να αναφερθώ άλλο σ’ αυτές. Σκεφτείτε μόνο ότι σε 5 μήνες θα είστε φοιτητές!! Όσο συναρπαστικό  και αν ακούγεται το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο οι εγγραφές θα πλησιάζουν τόσο πιο πολύ θα αγχώνεστε για την Μεγάλη Μέρα! Μην ανησυχείτε όμως γιατί χάρις στο blog μας  θα μάθετε όλα τα μυστικά της φοιτητικής ζωής και θα αποφύγετε λάθη που θα κατέστρεφαν το image σας! Βέβαια… μεγαλώσαμε τρομάρα μας και δίνουμε και συμβουλές …αααχ. Τέλος πάντων  μάθετε κάποια πράγματα που σίγουρα θα σας φάνουν πολύ χρήσιμα.

1.       Το να πας μόνος σου στην σχολή πρώτη μέρα δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Δεν θα το αναλύσω (το αναλύω στο 4) αλλά σε περίπτωση που δεν ξεχειλίζεις από θάρρος  θα σε συμβούλευα να πάρεις και έναν φίλο σου μαζί (καλύτερα μεγαλύτερο). Για κανέναν λόγο μην πάρεις την μάνα σου ( έκτος και αν θες να μάθει η μισή σχολή πόσο περήφανη είναι η μανούλα σου για την βαθμολογία που έβγαλες και πόσο έχει συγκινηθεί που μεγάλωσες και είσαι πλέον φοιτητής).

2.       Το πανεπιστήμιο δεν είναι σχολείο. Αυτό σημαίνει ότι προφανώς δεν λέμε προσευχή το πρωί. Ακόμα, όταν λέμε ότι το μάθημα αρχίζει 9 … μάντεψε! Δεν αρχίζει 9! Τα μαθήματα γενικά αρχίζουν ένα 15λεπτο αργότερα από την ώρα που αναγράφεται στο πρόγραμμα.  Πρέπει να τονιστεί ότι δεν γίνονται ερωτήσεις τύπου ‘’κύριε, να πάω τουαλέτα?’’.  Σε περίπτωση που θες να βγεις για οποιονδήποτε λόγο από την αίθουσα απλά βγαίνεις. Μια ακόμα ερώτηση που θα σου πρότεινα να αποφύγεις είναι η ‘’  κύριε, πόσων θεμάτων πρέπει να ναι το τετράδιο του μαθήματος?’’. Πίστεψε με δεν θα το δει ποτέ! Α, και δεν υπάρχει κουδούνι! Οπότε διάλειμμα βγαίνεις όταν θυμηθεί ο καθηγητής ότι είναι ώρα.


3.       Με το που θα μπεις στην σχολή θα πέσουν πάνω σου κάτι πολύ καλά παιδιά! Θα σε βοηθήσουν να μάθεις ότι χρειάζεται για το τμήμα, για την σχολή, θα σου γνωρίσουν παιδιά του έτους σου…  και φυσικά θα σε συμπαθήσουν και θα θελήσουν να γίνουν φίλοι σου! Εντάξει ρε παιδί μου είσαι πολύ ενδιαφέρον τύπος! και κατακτήσεις μπορεί να χεις! Αυτοί όμως είναι παραταξιακοί γι αυτό μην ενθουσιάζεσαι και αρκέσου στην παρέα που θα κάνεις με τους συμφοιτητές σου. Εντάξει τώρα μην το παίρνεις κατάκαρδα που δεν σε γουστάρει η ξανθιά με το ντεκολτέ.. θα βρεις άλλη!

4.       Και μια συμβουλή για τα κορίτσια! Εγώ γενικά πριν πατήσω το πόδι μου στην σχολή πίστευα ότι θα ναι κυριλέ! Περίμενα ότι θα ντυνόμασταν έτσι πιο καλά! Το χα πιστέψει με λίγα λόγια! Αλλά τελικά δεν είναι έτσι! Εκτός από κάτι σκυλούδες γκόμενες που όλοι τις κράζουν όλοι οι άλλοι ντυνόμαστε φυσιολογικά! Κοινώς, συνέχισε να ντύνεσαι όπως ντυνόσουν στο σχολείο σου!


5.       Μην ξεχνάς ότι ο φοιτητής είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον καφέ! Αχ ναι θα περάσεις άπειρες ώρες στο κυλικείο της σχολή σου με την ολοκαίνουρια παρέα σου πίνοντας καφέ και φυσικά παίζοντας χαρτιά!! Μην ξεχνάς όμως ότι υπάρχει και η εξεταστική. Γι αυτό καλό είναι να σαι βλέπει που και που και κάνα αμφιθέατρο!

Καλή επιτυχία παιδιά!!! Μην αγχώνεστε για τίποτα! Και να μην πάνε τα πράγματα όπως περιμένετε το μόνο σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα βρείτε το δρόμο σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου