Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Beauty and the fridge.


Μετά από μια βόλτα στα μαγαζιά, συνειδητοποιήσαμε ότι τα λεφτά που έχουμε στο πορτοφόλι μας δεν θα φτάσουν ποτέ για τα καλλυντικά που θέλουμε να αγοράσουμε. Γι’αυτό το Κυλικείο προτείνει οικονομικότερους και εναλλακτικούς τρόπους για να είσαι πάντα μια κιουρία και να μην χάνεις ποτέ τη λάμψη σου!!!!! 
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Μπορέι να ακουστεί κλισέ αλλά «είμαστε ότι τρώμε». Η διατρόφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στο να είσαι, όσο και στο να φαίνεσαι υγιής, για παράδειγμα, το μυστικό για ένα λαμπερό πρόσωπο είναι το νερό και το ελαιόλαδο. Μπορείς να φτιάξεις την πιο απλή μάσκα προσώπου με τα πιο αγνά υλικά, γιατί όπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας από τη Μικρά Ασία δεν βάζεις ποτέ στο πρόσωπό σου κάτι που δεν θα έτρωγες. 
Πρόσωπο: Είναι σημαντικό όλα να γίνονται με σειρά. Το πρώτο βήμα είναι η απολέπιση (κοινώς scrub). Μετά από εκτενείς έρευνες και πειραματισμούς (μόνο τα πρόσωπά μας ξέρουν τι τραβήjαμε) καταλήξαμε σε δύο απλές συνταγές. 
3 κουτ. ελαιόλαδο
1 κουτ. ξύδι
2 κουτ. καστανή ζάχαρη (ακατέργαστη)
&
Χυμό από μισό λεμόνι
2-3 κουτ. γιαούρτι
2 κουτ. χοντρό αλάτι
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθούν μόλις τις φτιάξετε για να μην λιώσουν τα υλικά.
Το δεύτερο βήμα είναι ο καθαρισμός. Ο πιο παλιός και απλός τρόπος καθαρισμού είναι να σταθείς καλλυμένη με πετσέτα πάνω απο μία μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερο για περίπου 10 λεπτά (ΠΡΟΣΟΧΗ: μην ξεχάσετε να κάνετε διαλείμματα για αναπνοές). Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείται να προσθέσετε φύλλα ευκαλύπτου, λεμόνι και δεντρολίβανο (κατά προτίμηση φρέσκα). Στο τέλος της διαδικασίας σκουπίζουμε απαλά το πρόσωπο για να απομακρυνθούν τα κατάλοιπα.
Το τρίτο βήμα είναι μια ενυδατική μάσκα. 
2 κουτ. γλυκ. Μέλι
2 κουτ. γλυκ. χλίαρό γάλα
            &
Μισό πολτοπιημένο αβοκάντο
1 κουτ. γλυκ. μέλι
1 κουτ. ελαιόλαδο
Τις μάσκες μπορούμε να τις διατηρήσουμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες.
Το τελευταίο βήμα είναι η χρήση λοσιόν καθαρισμού. Η απλή λοσιόν που δεν χρειάζεται καν να την φτιάξετε είναι το ροδόνερο (πωλείται σε όλα τα καταστήματα καλλυντικών και στα super market). Μια  εναλλακτική λύση είναι το αφέψημα από μολόχα και δυόσμο, στο οποίο μόλις κρυώσει μπορούμε να προσθέσουμε μερικές σταγόνες αμυγδαλέλαιο. Διατηρείται για ένα μήνα στο ψυγείο. Ο τρόπος χρήσης είναι απλούστατος. 
Απλώνουμε λίγη ποσότητα σε ένα βαμβάκι και σκουπίζουμε απαλά την επιδερμίδα.
Ακόμα, δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε την περιποίηση ματιών και χειλιών. Για αναζοωγόνηση ματιών μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φέτες αγγουριού και για τους μαύρους κύκλους φέτες πατάτας. Το σημείο των ματιών που ταλαιπωρείται περισσότερο είναι οι βλεφαρίδες, για να δυναμώσουν και να θρέψουν μπορείτε μετά το ντεμακιγιάζ να τους απλώσετε λίγο αμυγδαλέλαιο. Για απαλά χείλια μπορείτε να απλώστε λίγο μέλι  πριν τον ύπνο και να αφαιρέσετε οποιοδήποτε υπόλειμμα το επόμενο πρωί με λίγο χλιαρό νερό. 
Μαλλιά: Από μια ημέρα beauté δεν θα μπορούσε να λείπει ποτέ η περιποιήση μαλλιών. Φίλοι βιολόγοι μας εμπιστεύθηκαν μυστικά που εδώ και χρόνια παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη και αναπαραγωγή του ανθρώπου. Τα λαμπερά και ενυδατωμένα μαλλιά λαμβάνονται υποσυνείδητα ως ένδειξη γονμότητας από το αντίθετο φύλλο. Για λαμπερά μαλλία μπορείτε να φτιάξετε ένα αφέψημα από δεντρολίβαλο δαφνόφυλλα και χυμό λεμονιού. Αφού κρυώσει προσθέτετε δαφνέλαιο και το απλώνετε στα μαλλιά μετά το λούσιμο και τα σκουπίζετε χωρίς να τα ξεπλύνετε. Για ενυδάτωση τόσο των μαλλιών, όσο και του δέρματος της κεφαλής χρησιμοποιείτε δαφνέλαιο (ή απλό ελαιόλαδο) στις ρίζες και τις άκρες και το αφήνετε για 20 λεπτά. Στη συνέχεια ξεπλένετε με μπόλικο ζεστό νερό. Τέλος, μην ξεχνάμε πως ο ήλιος φθείρει τα μαλλιά, ειδικά αν είναι βαμμένα.  Σε περίπτωση που δεν έχετε αντηλιακό μαλλιών, μπορείτε να έχετε μαζί σας στην παραλία ένα conditioner το οποίο απλώνετε μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Με αυτό τον τρόπο προστατεύονται από τον ήλιο και μαλακώνουν.
Σώμα:  Μιας και το καλοκαίρι πλησιάζει και μαζί του και η εποχή του bikini, πρέπει να δώσουμε σημασία και στο υπόλοιπο σώμα. Ας ξεκινήσουμε με την απολέπιση. Μπορούμε αρχικά να χρησιμοποιήσουμε το scrub προσώπου που αναφέραμε πιο πάνω. Αν όμως έχετε θέμα με την κυτταρίτιδα ένα απλό και αποτελεσματικό scrub για απάλο δέρμα και λεία όψη έιναι το μίγμα από το κατακάθι του ελληνικού (ή γαλλικού) καφέ με 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο. Το χρησιμοποιείτε κάνοντας μασάζ στο δέρμα για 5-10 λεπτά. Επιπλέον για απαλούς αγκώνες και πατούσες, μπορείτε να απλώσετε στην συγκεκριμένη περιοχή μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδου (ή οποιοδήποτε άλλο έλαιο) και να το αφήσετε μέχρι να απορροφηθεί.
Ένα τελευταίο tip για όσους είναι καπνιστές και θέλουν να απαλλαγούν από τους εκνευριστικούς κίτρινους λεκέδες στα χέρια είναι να τρίψετε την περιοχή με μία λεμονόκουπα.
Μια δοκιμή θα σας πείσει. Καλή επιτυχία!

A-D-J-V

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου