Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Που κάνουν οι νέοι Καλοκαιρινές διακοπές? (Vol 2)




Λίγες ώρες μακρυά από τον Αύγουστο και κάποιοι ακόμα δεν έχουν κανονίσει διακοπές...!! Εμάς όμως τίποτα δεν μας τρομάζει, γι'αυτό σας έχουμε καινούργιο άρθρο με τους πιο hot καλοκαιρινούς προορισμούς!! Οπότε, αφού διαλέξετε το νησί που σας ταιριάζει για φέτος, κλείστε γρήγορα εισιτήρια!!! Αυτή τη φορά μάθετε για την Ίο και τη Σαντορίνη!!




Ίος
Ένα από τα πιο τρελά νησιά του Αιγαίου!! Τέλειος προορισμός για παρέες που θέλουν να ζήσουν ένα αξέχαστο καλοκαίρι!

Πέρα από τις φυσικές ομορφιές της, το νησί της Ίου είναι κυρίως γνωστό για την έντονη νυχτερινή ζωή και την ατέλειωτη διασκέδαση που προσφέρει στους επισκέπτες του. Η Ίος είναι ένα χαρακτηριστικό party island!!

Που θα μείνετε?
Δυο θα έλεγα είναι η βασικές επιλογές!! Η πρώτη είναι στη χώρα της Ίου, δίπλα σε όλα τα μπαράκια ώστε να μην χρειάζεστε αυτοκίνητο για να γυρίσετε το ξημέρωμα (για όλους εσάς μιλάω που σκοπεύετε να τα τσούξετε). Δεύτερη επιλογή, μα φυσικά η περιοχή του Μυλοπότα! Πανέμορφη παραλία, αρκετά μπαράκια και φυσικά το φημισμένο κάμπινγκ της Ίου!

Που θα πάτε?
Παραλίες 
Η Ίος πάντα ήταν φημισμένη για τις παραλίες της. Ειδικά ο Μυλοπότας και το Μαγγανάρι είναι γνωστές παραλίες στο πανελλήνιο και για τους διάσημους που κατά καιρούς τις επιλέγουν ως τόπο των διακοπών τους.
Όμως και οι άλλες παραλίες της Ίου παρόλο που δεν είναι πολλές, θα σας εκπλήξουν ευχάριστα με την ομορφιά τους. Ευχάριστη έκπληξη στην Ίο είναι και το πολύ καλό οδικό δίκτυο που θα σας οδηγήσει γρήγορα και με ασφάλεια στις περισσότερες παραλίες της. Ενώ αν είστε τύπος της περιπέτειας που δεν φοβάται τις off the road διαδρομές και το περπάτημα, η Ίος θα σας χαρίσει καταπληκτικά απομονωμένα τοπία, καθώς κάθε γλώσσα γης που γλιστράει μέσα στην θάλασσα κρύβει μικρούς θησαυρούς, πανέμορφους μικρούς κολπίσκους και εντελώς ερημικές παραλίες.

Διασκέδαση
Στην Ίο είστε, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για αυτό! Το νησί των parties είναι γεμάτο bars και clubs, που είναι συγκεντρωμένα στη χώρα. Το party ξεκινά νωρίς το απόγευμα στην παραλία, στα beach bars και συνεχίζεται στα club της χώρας, μέχρι την ανατολή του ηλίου. Το καλοκαίρι η νυχτερινή ζωή στην Ίο απογειώνεται και το όλο το νησί χορεύει και πίνει σε τρελούς ρυθμούς. Τα σοκάκια της πόλης είναι γεμάτα από κόσμο κάθε ηλικίας, που διασκεδάζει 24 ώρες το εικοσιτετράωρο! Αν είστε party lover, σίγουρα θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία διασκέδασης και θα θέλετε να γυρίσετε στην Ίο ξανά και ξανά! Απελευθερώστε το μυαλό σας, κάντε μια βόλτα στο νησί και επιλέξτε το μαγαζί που σας ταιριάζει για μια αξέχαστη νύχτα!

Για τους πιο ψαγμένους
Μην ξεχάσετε να επισκεφθείτε τα εξής ιστορικά-μαγευτικά μέρη: Τάφος Ομήρου, Αγία Θεοδότη, Παλιόκαστρο, Ψάθη!!

Στο Πλακωτό λέγεται ότι βρίσκεται ο τάφος του Ομήρου που πέθανε εδώ αφού δεν κατάφερε να λύσει το αίνιγμα των ψαράδων.

Αγία Θεοδότη. Πεντακάθαρη θάλασσα και αμμουδιά στη βόρεια πλευρά. Ακριβώς απέναντι η Ηράκλεια. Ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια σας προκαλούν. Η εκκλησία της Αγ. Θεοδότης είναι η παλιότερη του νησιού κτισμένη τον 16ο αιώνα στα ερείπια του ναού του Απόλλωνα. Στην πλαγιά του λόφου βρίσκουμε τα απομεινάρια αρχαίου υδραγωγείου. Το καλοκαίρι εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια με πούλμαν

Παλιόκαστρο. Στην ανατολική πλευρά του νησιού θα συναντήσετε τα ερείπια Βυζαντινού κάστρου με πανοραμική θέα στο Αιγαίο. Από εκεί αμύνονταν οι κάτοικοι ενάντια στους πειρατές ρίχνοντας τους καυτό λάδι. Σήμερα υπάρχει μια τρύπα στο κάστρο που λέγετε ότι έγινε από τα κανόνια του περίφημου πειρατή Μπαρμπαρόσα. Μέσα στο κάστρο βρίσκεται μία εκκλησία που είναι αφιερωμένη στην Παναγία.
Ψάθη. Μεγάλη αμμουδιά με πρασινογάλαζα νερά στην ανατολική πλευρά ένα από τα αγαπημένα μέρη της χελώνας καρέτα-καρέτα. Στην παραλία βρίσκεται ο μικρός οικισμός της Ψάθης, κτισμένος στο πιο πράσινο σημείο του νησιού. Η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη είναι χτισμένη τον 17ο-18ο αιώνα όπως μαρτυρούν τα διάφορα ευρήματα και βρίσκεται στην αρχή του οικισμού. Δεξιά στην παραλία υπάρχουν τα ερείπια ενός αρχαίου ναού και αριστερά πίσω από τα βράχια μικρές αμμουδιές. Υπάρχουν ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Το καλοκαίρι εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια με πούλμαν.



Σαντορίνη

Σαν ερωτευμένοι πιγκουίνοι και εσείς ΠΡΈΠΕΙ να επισκεφθείτε την πανέμορφη Σαντορίνη!!! άγρια φύση, άγρια ομορφιά,μαγεία από τη σμιλεμένη έκρηξη του ηφαιστείου. Δρόμοι στενοί και φιδωτοί ανεβαίνουν για να φτάσουν στα Φηρά και να κεράσουν μια μοναδική θέα στην Καλντέρα. Μαγικά ηλιοβασιλέματα στο Μεροβίγλι ,στο βράχο της Οίας αλλά και ο αξέχαστος Σκάρος, το Βενετσιάνικο κάστρο, το Αμμούδι. Απίστευτες είναι στην Σαντορίνη οι νύχτες με πανσέληνο ή με κόκκινο φεγγάρι.

Που να πάτε?

Παραλίες
Στην κατάμαυρη Περίσσα φυσικά που θα σφίζει από κόσμο. Στο Καμάρι, στο Αμμούδι, στην Κόκκινη Άμμο, στη Βλυχάδα, στα Μέσα Πηγάδια και σίγουρα στο Μονόλιθο.

Φαγητό
Ντοματοκεφτέδες, φάβα και φυσικά ότι ψάρι ζητάει η ψυχή σας. Ένα είναι σίγουρο στη Σαντορίνη θα γευτείτε μια αλλιώτικη κουζίνα! Tip Ψάξτε στην Οία για ένα υπερυψωμένο φούρνο-καφετέρια με όλων των ειδών τα γλυκά!! Θα με θυμηθείτε!!

Διασκέδαση
Μην υποτιμάται τη Σαντορίνη! Θα σας εκπλήξει με τα υπέροχα μπαράκια και τα γεμάτα κλαμπάκια της. Στην πλειοψηφία θα βρείτε καθαρά ποτά και όπως λένε οι ντόπιοι "μπορεί να φημιζόμαστε για το ηλιοβασίλεμα αλλά που να δεις και το ξημέρωμα"!!!


Εικόνες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου