Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Όσλο - Αθήνα




22 Ιουλίου 2011. Νορβηγία. Εξερράγη βόμβα σε μια περιοχή στο κέντρο του Όσλο. Από την έκρηξη σκοτώθηκαν 7 άνθρωποι.  Δύο ακριβώς ώρες μετά ένας άγνωστος, που ήταν ντυμένος αστυνομικός, μπήκε στην κατασκήνωση της νεολαίας του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος (Workers’ Youth League (AUF)) που γινόταν στο νησί Ουτόγια και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως.
Ο ένοπλος συνελήφθη. Πρόκειται για έναν 32χρονο Νορβηγό, τον  Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ.Ακροδεξιός, με ακραίες εθνικιστικές απόψεις και πολέμιος της άποψης ότι άνθρωποι με διαφορετικό πολιτισμικό υπόβαθρο μπορούν να συνυπάρξουν. Φανατικός αντιισλαμιστής, δε δίσταζε να εκφράζει φανερά τη γνώμη του και σε συζητήσεις στο διαδίκτυο.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά εδώ στην Ελλάδα μοιάζουμε να έχουμε ξεχάσει την τραγωδία. Δεν μας αγγίζει άραγε? Η απάθειά μας οφείλεται σε χαζομάρα ή σε αδιαφορία για ό,τι δεν επηρεάζει άμεσα τη καθημερινότητά μας? Γιατί στην προπαγάνδα αρνούμαι να πιστέψω!

Ναι! Δεν γίνεται να ξέρεις την κάθε άσχετη πληροφορία για το i-phone και να επικαλείσαι την τηλεοπτική προπαγάνδα για κοινωνικά θέματα! Σαφώς και υπάρχει κατευθυνόμενη ενημέρωση, συμφέροντα και κακά media ΑΛΛΑ ως πότε θα αποποιούμαστε κάθε ευθύνη?
Επανέρχομαι λοιπόν στο αρχικό μου δίλημμα… δεν μας θεωρώ χαζούς… από την άλλη έχουμε δείξει λαμπρά δείγματα αδιαφορίας κατά καιρούς!  Έχουμε όμως την πολυτέλεια να μην μας νοιάζει? Πόσο μακριά είναι ένας λαός που εκλέγει με ποσοστό 10% τη Χρυσή Αυγή στο κοινοβούλιο του από το να πάρει ένα όπλο και να κάνει το «πολυπόθητο» ξεσκαρτάρισμα?
Ο Μπρέιβικ είχε ακροδεξιές, αντιισλαμικές ιδέες… ήταν  διαφορετικός από τον χρυσαυγίτη? Και ο ελληνικός λαός που αρέσκεται στο να κάνει χαβαλέ μπροστά στο θέαμα του χαστουκιού από τον κ.Κασιδιάρη και να συζητά με πάθος αν ήταν στημμένο ή όχι, μήπως τελικά έχει χάσει τη μπάλα? Που είναι το σοκ? Σοκ όχι για το κίνηση του κ. Κασιδιάρη, θα ήταν τουλάχιστον υποκριτικό. Ω ΝΑΙ η Χρυσή Αυγή είναι βίαιη! Αλληλούια! Σοκ για το ξύλο αυτό καθ’αυτό.
Καταντήσαμε να μη μας νοιάζει η βία…  ή μάλλον η ουσία αυτής. Το concept μας συνταράσσει ακόμα. Βία στην τηλεόραση… βία στο δρόμο… αρκεί να μη γίνει βία στο σπίτι μας! Τότε θρηνούμε, ουρλίαζουμε και κατηγορούμε.
Ο καθένας παίρνει αυτό που του αξίζει… τι αξίζει σε εμάς? Είναι καιρός πια να αναρωτηθούμε και για μια φορά να αποφασίσουμε εμείς, αντί για την «νεκροψία», για τι ακριβώς είμαστε φτιαγμένοι και τι αξίζουμε! Αρνούμαι να πιστέψω ότι οι γενιά μου είναι φασίστες, αδιάφοροι, χαζοί, απληροφόρητοι είμαστε απλά φοβισμένοι… αλλά όπως κι όταν ήμασταν παιδιά, το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να ανοίξουμε το φως!
                                                                                                                Νάντια Κακλή
Πηγή: polytexneiofm.gr
Εικόνα : google.gr

1 σχόλιο:

  1. ο μεσος ανθρωπος είναι υποχειριο μιας αθεατης και σατανικης Ελιτ η οποια τον εχει μελετησεθ και τον εχει χειραγωγησει, χρειαζονται αρκετα προσοντα για να ξεφυγει κανεις από την μαζα,αλλοιως μια ζωη θα είναι αναλωσιμος οπαδος κάθε κομματος,θρησκειας,μοδας,ομαδων ποδοσφαιρου,και βεβαια θα τρεφεται από την τηλεοραη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή