Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Οι "Άγγελοι" του Μαχαιρίτσα



Εσείς τι κάνατε το βράδυ της Δευτέρας? Εμείς βρεθήκαμε στο Καλλιμάρμαρο σε μια συναυλία όνειρο, όχι όμως μόνο δικό μας αλλά κατά κύριο λόγο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε με αφορμή το νέο του δίσκο με τίτλο "Οι άγγελοι ζουν ακόμη στη Μεσόγειο". Η τοποθεσία δεν ήταν τυχαία, καθώς η συναυλία ήταν ένας μουσικός μαραθώνιος που κράτησε 4:30 ώρες και κατά τη διάρκεια της εμφανίστηκαν πάνω από 15 καλλιτέχνες!


Από τους πρώτους που υποδεχτήκαμε στη σκηνή ήταν οι Nomadi.



Οι Nomadi είναι ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που έχει επηρεάσει τη μουσική του και αποτελεί ένα από τα μεγάλα ονόματα της ιταλικής ροκ μουσικής σκηνής. Οι Nomadi μας τίμησαν με την παρουσία τους και ξεσήκωσαν από νωρίς τον κόσμο προετοιμάζοντας μας για όσα θα ακολουθούσαν.


Η επόμενη έκπληξη που μας επιφύλασσε η συναυλία ήταν τα αφιερώματα στην Μαρία Κάλλας και τον Lucio Dalla τα οποία έγιναν σε συνεργασία με τον Διονύση Σαββόπουλο και την Μαρία Φαραντούρη.


Στη συνέχεια εμφανίστηκαν στη σκηνή γνωστοί Έλληνες, φίλοι και συγκαλλιτέχνες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, όπως η Ελεονώρα Ζουγανέλη, τα Κίτρινα Ποδήλατα, ο Δ. Τσακνής, ο Φ. Πλιάτσικας, ο Β. Παπακωνσταντίνου, ο Μ. Πασχαλίδης, Ν. Αλιάγας και ο Γ. Μαργαρίτης.



Παράλληλα ο Λαυρέντης ανέβαζε στη σκηνή και ξένους φίλους του (μας) όπως τον A. Branduardi,  S. Adamo, T. Carotone, Christophe, B. Lavilliers.




Τα "απρόοπτα" της συναυλίας

Σε μια 5ωρη συναυλία δεν είναι δυνατόν να λείψουν κάποια αξιοπερίεργα φαινόμενα όπως:

  • Η απορία της κοπέλας στην πίσω σειρά, όπου όταν ο Μαχαιρίτσας ότι στη σκηνή θα ανέβει η Ελεονόρα η κοπέλα αναρωτήθηκε με απορία "η Μελέτη??"
  • Το ενδιαφέρον του κοινού τράβηξε το κοραλλί παντελόνι του Νίκου Αλιάγα, καθώς και τα μελοδραματικά του σχόλια, όπου όλοι απορήσαμε αν περιμένει να βγάλουμε φτερά και να πετάξουμε όταν έκανε μια σχετική δήλωση στο μικρόφωνο.
  • Μια γνωστή - άγνωστη κοπέλα του Κυλικείου στην εμφάνιση του Πλιάτσικα φώναζε συνεχώς "Φίλιππε σ' αγαπάω, παντρέψου με"... ενώ μια άλλη την κόντραρε φωνάζοντας υπέρ του Τσακνή.
  • Ο εν λόγω κύριος (Τσακνής) θες λόγω ηλικίας, θες λόγω στρες ξέχασε τα λόγια του τραγουδιού "Ένας Τούρκος στο Παρίσι".
  • Ο Διονύσης Σαββόπουλος, ντυμένος σαν άγγελος, με τα άσπρα του ρούχα και το επίσης λευκό καπέλο, έκανε μια χειρονομία την ώρα που τραγούδαγε που έκανε όλο το στάδιο να σκάσει στα γέλια!!!
  • Τέλος στο τραγούδι του Μαχαιρίτσα με τη Φαραντούρη ακούστηκε ένας από τους πιο απρόοπτους αλλά περιεκτικούς στίχους που αντικατοπτρίζει άριστα τη μουσική της εποχής μας: " ένα ξέκωλο γκαρίζει για αγάπη και ειρήνη και εσύ λες η τραγουδίστρια τι να πίνει". Αλλά και ένας που περιγράφει την ελληνική πραγματικότητα " Χτίστε τείχη στα προάστια και διαλύστε μας το κέντρο".



Εικόνα: google.gr

                                                                                                         - J. & D.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου