Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Πενήντα αποχρώσεις του sex


Ναι, ναι... Καλά διαβάσατε. Όχι, δεν γίναμε ξαφνικά σεξομανείς, αναφερόμαστε στο βιβλίο «Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» που πρόσφατα κέρδισε τον τίτλο του πιο πολυαγορασμένου βιβλίου, ξεπερνώντας το ρεκόρ που μέχρι τώρα κατείχε η σειρά βιβλίων του Harry Potter.
Μετά από εκτενή έρευνα και πολύωρες συζητήσεις καταλήξαμε πως ένα τέτοιο λογοτεχνικό «αριστούργημα» οφείλει να σχολιαστεί. Κάπως έτσι, λοιπόν ξεκινά ο «διθύραμβός» μας για το έπος της E. L. James.

Μια ωραία πρωία, η πενηντάχρονη E. L. James, ψευδώνυμο της Erika Mitchell, αποφάσισε να αφιερωθεί στη συγγραφή μιας ερωτικής νουβέλλας την οποία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα fanfiction.net με username Snowqueens Icedragon και τίτλο «Master of the Universe». Για όσους δεν το γνωρίζουν το fanfiction.net, είναι μια ιστοσελίδα στην οποία ο καθένας μπορεί να ανεβάσει ιστορίες γύρω από τις αγαπημένες του σειρές, ταινίες, βιβλία κλπ., χρησιμοποιώντας τους αρχικούς χαρακτήρες. Η εκπληκτική λοιπόν συγγραφέας, τονίζουμε ξανά ότι είναι 50 ΧΡΟΝΩΝ αφιέρωσε δύο χρόνια από τη ζωή της προκειμένου να δημιουργήσει αυτό το «αριστούργημα» που δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μεγάλο twilight fan fiction. Ο πρωταγωνιστής Christian Grey, ένας απομονωμένος εκατομμυριούχος, γνωρίζει την Αna και την μυεί στον κόσμο του σαδομαζοχισμού. Επανηλειμμένα την προειδοποιεί ότι δεν είναι ο σωστός άντρας για εκείνη, προτρέποντας την να απομακρυνθεί από αυτόν (μήπως σας θυμίζει κάτι;). Η Bella (*γκουχουγκουχου* Ana) όμως, όντας τρελά ερωτευμένη μαζί του δεν αντέχει να τον αποχωριστεί και δέχεται να λάβει μέρος στις διαστροφικές, ερωτικές του συνήθειες.
Για όσους δεν το έχουν πιάσει ακόμα, το βιβλιαράκι αυτό (που κατάφερε, ένας Θεός ξέρει πώς, να γίνει τριλογία) είναι μια high-class τσόντα μεταμφιεσμένη σε ψυχολογικό θρίλερ, σύμφωνα με τους Times. Δεν ξέρουμε ποιός ήταν ο αρχικός στόχος της συγγραφέα, φαίνεται όμως πως κατάφερε να απελευθερώσει πολύ κόσμο, αφού παντού πλέον υπάρχει κάποιος που διαβάζει δημόσια το βιβλίο της χωρίς ενδοιασμούς και τύψεις. Δεν ξέρω αν το έχετε καταλάβει αλλά ΌΛΟΙ ξέρουμε τι διαβάσατε φέτος το καλοκαίρι. Αυτό που μας εκπλήσει περισσότερο είναι πως έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για τη μεταφορά του... ερωτικού μυθιστορήματος (*γκουχουγκουχου* τσόντα) σε κινηματογραφική ταινία***. Η απορία μας είναι η εξής: θα είναι άνω των 18; Ή μηπως λόγω του συσχετισμού με το Twilight θα έχουν την δυνατότητα όλα τα δωδεκάχρονα να μυηθούν παράλληλα με την Bella (*γκουχουγκουχου* Ana) στον κόσμο του σαδομαζοχισμού;  
Ετοιμαστείτε πάντως αυτές τις Απόκριες να πετάξετε τα δόντια βαμπίρ και το glitter και να εφοδιαστείτε με μια ολόσωμη μαύρη latex στολή και προφανώς το αναγκαίο αξεσουάρ... ένα μαστίγιο!



-J&D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου