Σάββατο 25 Αυγούστου 2012

Μικρές συμβουλές για να βρεις την ιδανική φοιτητική κατοικία



Την Δευτέρα βγαίνουν οι βάσεις των Πανελληνίων και πολλοί θα είναι αυτοί που θα χρειαστεί να ψάξουν για ένα νέο σπίτι, στο οποίο θα αρχίσουν τη φοιτητική τους ζωή! Το να βρεις το κατάλληλο σπίτι δεν είναι και ότι πιο εύκολο γι' αυτό πριν αρχίσετε το ψάξιμο, καλό είναι να λάβετε υπόψη μερικές χρήσιμες συμβουλές!
 1)Το σπίτι που θα βρείτε πρέπει να είναι κοντά στη σχολή
Για όσους ξέρουν τι πάει να πει φοιτητική ζωή, αλλά και γι' αυτούς που ακόμα αγνοούν, πιστέψτε με κανείς δεν θέλει να σηκώνεται από τα άγρια χαράματα για να πάει σε μάθημα. Όσο πιο κοντά λοιπόν βρίσκεστε στη σχολή σας τόσο αυξάνεται τις πιθανότητες να πατάτε στη σχολή και επομένως να πάρετε πιο γρήγορα πτυχίο.
2)Το σπίτι που θα βρείτε πρέπει να έχει κοντά συγκοινωνία.
Όσο και αν ονειρεύεστε να ζείτε κοντά στο δάσος ή σε κάποια ξεχασμένη παραλία, ξανασκεφτείτε το! Ένα λεωφορείο, ένα μετρό, ένα τρόλεϊ βρε αδερφέ, πάντα θα σας χρειαστούν όχι μόνο για να πάτε στο μάθημα αλλά και για να βγείτε!!
3)Το καινούργιο σας σπίτι δεν χρειάζεται να είναι παλάτι.
Συνειδητοποιήστε πως μετακομίζετε σε άλλη πόλη για σπουδές κι όχι για να κάνετε οικογένεια. Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να βολευτείτε και σε ένα διαμέρισμα που δεν διαθέτει τρεις κρεβατοκάμαρες και δύο μπάνια. Ένα μικρό, απλό και ζεστό διαμέρισμα θα σας βολέψει μια χαρά!
4)Βρείτε σπίτι κοντά στον πολιτισμό.
Επειδή ένα σπίτι ,είναι βέβαιο, ότι κάτι θα χρειαστεί να αγοράσετε, καθώς και εσείς οι ίδιοι όλο και κάτι θα χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της μέρας, θα ήταν καλό κοντά στο σπίτι σας να υπάρχει κάποιος φούρνος(από που θα τρως πρωινό άλλωστε?),  σούπερ μάρκετ (από που θα αγοράζεις όλα τα "χρήσιμα" προϊόντα για την συντήρηση και καθαριότητα του σπιτιού?),  περίπτερο (από που θα παίρνεις τσιγάρα?), μια κάβα (πες ότι έρχεται απροειδοποίητα η παρέα, να μην έχεις ούτε μια μπύρα?) ,φαρμακείο κλπ. 
5)Σπίτι κοντά στα μέρη που θα βγαίνεις.
Επειδή η φοιτητική ζωή είναι συνυφασμένη με την νυχτερινή ζωή και την διασκέδαση, φροντίστε να έχετε εύκολη πρόσβαση σε μέρη που θα συχνάζουν οι νέες σας παρέες. Κοινώς κάποιο μέρος στο κέντρο της πόλης ή κάπου που θα διευκολύνει η συγκοινωνία όπως είπαμε και πριν.
6)Σπίτι δίπλα ακριβώς από το κλαμπ??
Οκ, είπαμε να είσαι κοντά στα πιο in μέρη αλλά δεν χρειάζεται να μένεις και σε αυτά! Αποφύγετε πολυκατοικίες πάνω σε λεωφόρους ή άλλα κεντρικά σημεία της πόλης όπως και σπίτια δίπλα σε νυχτερινά μαγαζιά. Ίσως είναι ασφαλέστερο να μένετε εκεί απ’ ότι σε ένα στενοσόκακο, αλλά επίσης καλό είναι να μπορείτε να μελετήσετε και να χαλαρώσετε όποτε θελήσετε.
7)Συγκατοίκηση
 Αν το badget σας είναι χαμηλό, σκεφτείτε τη συγκατοίκηση.Κρύβει κάποιους κινδύνους αλλά θα έχετε πάντα μια παρέα! Αρκεί βέβαια να επιλέξετε για συγκάτοικο έναν άνθρωπο που ήδη γνωρίζετε πολύ καλά. Σε διαφορετική περίπτωση, το ρίσκο παραείναι μεγάλο.
Καλή επιτυχία με την εύρεση του κατάλληλου σπιτιού για τον καθένα σας!! Τώρα αρχίζει μια από τις πιο ωραίες περιόδους της ζωής σας, η Φοιτητική ζωή! Απολαύστε τη!!

Εικόνα : google.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου