Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Νοηματική: Όλοι έχουν δικαίωμα στην επικοινωνία



Πριν δύο χρόνια μου πρότεινε μια φίλη να πάμε μαζί για ένα μάθημα νοηματικής γλώσσας. Η αλήθεια είναι πως ήμουν περίεργη να δώ πως ακριβώς διδάσκεται και λόγω σπουδών (στο τμήμα Ξένων Γλωσσών Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Κέρκυρα) είχα έναν λόγω παραπάνω να δεχτώ. Πήγα λοιπόν χωρίς να ξέρω τι ακριβώς με περίμενει και ήρθα αντιμέτωπη με μια ευχάριστη έκπληξη. Η νεαρή καθηγήτρια που εθελοντικά είχε αναλάβει να διδάξει στους αρχάριους έκανε το μάθημα ευχάριστο και μας έδειξε έναν νέο «κόσμο», που δεν στερούνταν τίποτα σε σύγκριση με τον δικό μας.

The Walking Dead




To Walking Dead, το οποίο προβάλλεται από το καλωδιακό κανάλι AMC, έχει καθιερωθεί ως 1 από τις δημοφιλέστερες σειρές της τελευταίας 2ετιας, σπάζοντας ρεκόρ τηλεθέασης ανά τον κόσμο. Βασισμένο στη γνωστή σειρά βιβλίων κόμικ των Robert Kirkman (εκτέλεση παραγωγής), Tony Moore και Charlie Adlard, ένα μετά-αποκαλυπτικό δράμα,με γρήγορους ρυθμούς και γεμάτο ανατροπές σε σκηνοθεσία Frank Darabont.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κοίτα εγώ... ακούω Μποφίλιου!



Είναι η μοναδική ερμηνεύτρια τα τελευταία χρόνια σε όλο το φάσμα της ελληνικής δισκογραφίας , που δεν έχει κλείσει τα 30 και έχει 4 προσωπικούς δίσκους, αρκετές συμμετοχές σε δίσκους άλλων και τόσες πολλές ζωντανές εμφανίσεις τόσο τον χειμώνα σε μαγαζιά όσο και σε συναυλίες. Η Μποφίλιου έχει δεχτεί πολλές φορές κριτική μόνο και μόνο για την έντονη προσωπικότητά της και τον παρορμητισμό της. Πάντα όμως η δουλειά της ήταν η καλύτερή της απάντηση σε όσους προσπάθησαν να την πλήξουν. Όπως καταλάβατε αυτό είναι ένα αφιέρωμα στην εξαιρετική Νατάσσα Μποφίλιου!

ΤΑ ΚΛΑΣΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΓΚΑΡΝΤΑΡΟΜΠΑΣ




Το καλοκαίρι έφτασε! Είμαστε έτοιμες όμως να το υποδεχτούμε? Το πιθανότερο είναι ναι, μιας και το καλοκαιράκι δεν είναι απαιτητικό από άποψη γκαρνταρόμπας! Με λίγα απλά κλασικά κομμάτια η καλοκαιρινή γκαρνταρόμπα μπορεί να είναι πλήρης! Τι αποτελεί λοιπόν βασικό κομμάτι του καλοκαιριού που δεν φεύγει ποτέ από την μόδα?
Το τζιν σορτσάκι
Κλασικά μίνι τζιν σορτσάκια με σκισίματα η χωρίς  όλες έχουμε! Ότι πιο sexy και άνετο για το καλοκαίρι… φοριέται από το πρωί μέχρι το βράδυ!
Το μακρύ φόρεμα
Υπέροχα μακριά αέρινα φορέματα! Μας προσδίδουν καλοκαιρινή διάθεση και μας κάνουν να δείχνουμε περιποιημένες! Είναι άνετα και ταυτόχρονα εκπέμπουν μια πολυτέλεια!

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Οι 10 χειρότεροι τρόποι για να χωρίσετε



Οι περισσότεροι νέοι έχουν βρεθεί στην άσχημη θέση του να πουν στο σύντροφο τους πως θέλουν να χωρίσουν ή στην ακόμα χειρότερη, όπου ο άλλος τους ανακοινώνει ότι θέλει να χωρίσουν. Είναι σίγουρα μια δύσκολη και λεπτή κατάσταση που και οι δυο μεριές πρέπει να τη χειριστούν σωστά. Σίγουρα πολλοί χωρισμοί θα καταλήξουν σε καβγάδες, κλάματα κλπ. Αν και τελευταία πολλούς "φιλικούς" χωρισμούς ακούω. Καρβέλας-Βίσση γίναμε, ούτε λίγος τζερτζελές.
Υπάρχουν όμως κάποιοι τύποι και τύπισες που αποφασίζουν να χωρίσουν με τους πιο επεισοδιακούς τρόπους που θα δούμε παρακάτω. Επειδή λοιπόν έχει γραφτεί και άρθρο επί του θέματος (Σαν να μπαίνει η άνοιξη) και τα ζευγάρια τείνουν να χωρίζουν λίγο πριν το καλοκαιράκι, όλοι όσοι το σκέφτεστε διαβάστε πως ΔΕΝ πρέπει να χωρίσετε!!!

Ποιοι Είμαστε





Γνωρίστε την πιο τρελή παρέα της πόλης! 
Το Κυλικείο μας, είναι μια πλατφόρμα όπου όλοι οι νέοι μπορούν να εκφράσουν γνώμες, να μοιραστούν ιδέες και να μάθουν πράγματα και όλα αυτά σαν να ήταν με την παρέα τους!



Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Κόζα Νόστρα. Η ζωή ενός μαφιόζου.




Η Σικελική Μαφία, ή πιο απλά Μαφία, ή ακόμη πιο σωστά Κόζα Νόστρα, είναι μια εγκληματική μυστική οργάνωση ανδρών η οποία δημιουργήθηκε στα μέσα του 19ου αιώνα στη Σικελία της Ιταλίας. Παρακλάδι της εμφανίστηκε στην ανατολική ακτή των Η.Π.Α στα τέλη του 19ου αιώνα, μετά από διάφορα κύματα μεταναστών από τη Σικελία.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Adele


Η Adele Laurie Blue Adkins, ή όπως όλοι την γνωρίζουμε Adele, γεννήθηκε στις 5 Μαΐου 1988 στην Τότεναμ του Ηνωμένου Βασιλείου. Από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με τη μουσική, σύμφωνα με την ίδια οφείλει το ενδιαφέρον και την αγάπη της για τη μουσική στις Spice Girls, γιατί τα τραγούδια τους την ενέπνευσαν να ακολουθήσει αυτή την καριέρα! Σε ηλικία 18 ετών αποφοίτησε από το  BRIT School for Performing Arts & Technology όπου ήταν συμμαθήτριες με την  Leona Lewis και την Jessie J. Λίγους μήνες μετά ηχογράφησε μόνη της ένα ντέμο με τρία τραγούδια, τα οποία ανέβασε ένας φίλος της στην ιστοσελίδα του στο Myspace. Η επιτυχία του ντέμο οδήγησε στο τηλεφώνημα από τη δισκογραφική εταιρεία  XL Recordings και τον πρώτο δίσκο της με τίτλο «19»  (η ηλικία της κατά την περίοδο της ηχογράφησης), ο οποίος κυκλοφόρησε το 2007. Η επιτυχία της στο Ηνωμένο Βασίλειο ήταν εμφανής από πολύ νωρίς.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

9GAG Just for fun???


Το 9GAG αδιαμφισβήτητα έχει γίνει η μόδα της εποχής! Το έχουν μάθει ακόμα και η πέτρες. Xιλιάδες νέοι (και όχι μόνο) λιώνουν επί ώρες μπροστά από την οθόνη τους κολλημένοι στο δημοφιλές site!! Τι κρύβεται όμως πίσω από τη σελίδα? Είναι το 9GAG μια σελίδα απλά για χαβαλέ? Η μήπως όχι?

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΙ




Στην εποχή μας, όπου οι νέοι έχουν ελάχιστο ελεύθερο χρόνο και οι απαιτήσεις τους από το άλλο φύλλο είναι πολύ υψηλές δυσκολεύονται στο να δημιουργήσουν ερωτικές σχέσεις. Απαιτείται χρόνος, αμοιβαίες παραχωρήσεις και δοτικότητα για να δημιουργηθεί μια σχέση. Πόσοι τα διαθέτουν σήμερα?  Τι γίνεται όμως με το sex, το οποίο αποτελεί βασική τους ανάγκη? Παρατηρούνται ιδιόμορφες σχέσεις με σκοπό τη ικανοποίηση της συγκεκριμένης ανάγκης. Πώς κάνουν, λοιπόν, sex οι νέοι στην εποχή μας?
One night stand
Τα clubs είναι γεμάτα παρόλο την οικονομική κρίση! Ντύνεσαι, στολίζεσαι βγαίνεις και όλο και κάποιον θα βρεις, σε κάποια θα την πέσεις και θα περάσεις καλά το βράδυ! Σε αυτήν την κατηγορία θα εντάξω και όλους αυτούς που γνωρίζονται κάπως έτσι και απλά βγαίνουν και 3, 4 ραντεβού ακόμα για τον ίδιο λόγο! Προσοχή μόνο γιατί το AIDS  βρίσκετε σε έξαρση!

Ejekt Festival 2012


Το Ejekt Festival επιστρέφει για 8η συνεχή χρονιά, στις 27/06, στην Πλατεία Νερού στο Φάληρο της Αθήνας. Όπως κάθε χρονιά, υπόσχεται και φέτος μία καταπληκτική μέρα γεμάτη μουσική και διασκέδαση. Αυτή τη στιγμή και για λίγες μέρες ακόμα η τιμή του εισιτηρίου είναι 38€, γι’αυτό βιαστείτε να κλείσετε πριν ανέβει! Συνήθως οι πόρτες ανοίγουν γύρω στις 16:00, οι συναυλίες ξεκινούν από τις 17:00 και τελειώνουν μετά τη 1:00.
Αν και μονοήμερο, το Ejekt παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό line-up με μεγάλους καλλιτέχνες και άλλα μικρότερα συγκροτήματα που θα ανακοινωθούν όσο περνάει ο καιρός. Για την ώρα όμως ξέρουμε σίγουρα τους:

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Festival Μάταλα 2012



Στα Μάταλα πρόκειται να χτυπήσει δυνατά η χίπικη καρδιά της Κρήτης, αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης.
Το Φεστιβάλ Μάταλα (Matala Festival) 2012 έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 2 Ιουνίου έως την Δευτέρα 4 Ιουνίου στην τοποθεσία Μάταλα Δήμου Φαιστού. Το Φεστιβάλ έχει αποτελέσει την έναρξη μιας νέας πολιτιστικής αλλά και επικοινωνιακής καμπάνιας για την ανάδειξη και διαχρονική προβολή του τόπου σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΕΣΥ ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ERASMUS??



«Εράσμους..Εράσμους…μα τι είναι αυτό το Εράσμους επιτέλους…μας έχουν πάρει τ’ αυτιά!» Έτσι έλεγα κι εγώ μέχρι και το 1ο έτος στην σχολή μου όπου πλέον βαρέθηκα να το ακούω και είπα να το ψάξω λίγο παραπάνω.
Στάθηκα τυχερός καθώς όλο σχεδόν το προσωπικό που έχει αναλάβει αυτό το πρόγραμμα αποτελείται από τους πιο ανοιχτόμυαλους και κοινωνικούς ανθρώπους μέσα στο πανεπιστήμιο.
Το Εράσμους λοιπόν είναι ένα πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στόχο έχει να ενώσει τους νέους ανθρώπους των κρατών μελών της!
Χμμ… ενδιαφέρον!
Τι κάνεις δηλαδή?
Να σου πω από την δική μου εμπειρία!
Βρίσκεις ένα πανεπιστήμιο από μια λίστα που σου δίνουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα που θες και πας να κάνεις εκεί ένα ολόκληρο ακαδημαϊκό εξάμηνο, ή ακόμη και 2!
Παίρνεις μια υποτροφία από το ΙΚΥ για τα βασικά σου έξοδα και πας!
Να πω την αλήθεια με φόβιζε λίγο στην ιδέα…!

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012



Η φετινή χρονιά μπορεί να είναι και η πιο πολυσυζητημένη σχετικά με τα θέματα των πανελλαδικών. Ο καθένας προσπάθησε να κάνει  μια πρόβλεψη για τα θέματα που θα κλιθούν να αντιμετωπίσουν από αύριο οι μαθητές της Γ λυκείου. Τα περσινά θέματα προκάλεσαν μεγάλο σοκ κα αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να οργιάσουν τα σενάρια για τα φετινά θέματα. Αρχικά οι περισσότερα θεωρούσαν ότι τα φετινά θα ναι ακόμα πιο δύσκολα μιας και είναι από τις τελευταίες χρονιές που θα εφαρμοστεί το συγκεκριμένο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Τις τελευταίες μέρες αυτό άρχισε να αναθεωρείται μιας και τελικά οι εκλογές θα επαναληφθούν μετά τις εξετάσεις... Όλα αυτά λίγη σημασία έχουν μιας και λίγες ώρες έχουν μείνει από την στιγμή που τα παιδιά θα εξεταστούν στην Έκθεση. Μιας και μείς έχουμε περάσει από αυτήν την διαδικασία θεωρούμε χρέος μας να δώσουμε κάποιες συμβουλές της τελευταίας στιγμής.

ΜΑΥΡΕΣ ΤΡΥΠΕΣ- ΤΣΑΝΤΕΣ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ



Οι μεγάλες και ευρύχωρες τσάντες δεν είναι μόνο της μόδα, είναι και αναγκαίες για μια γυναίκα που πραγματικά κουβαλάει ένα σπίτι ολόκληρο στην τσάντα της! Θεωρούνται μαύρες τρύπες, μιας και απίστευτα πράγματα έχουν ξεχαστεί και χαθεί μέσα σε αυτές!!!
Πολύ θα ήθελα μέσα στο άρθρο να συμπεριλάβω τη μαρτυρία κάποιου τσαντάκια, αλλά μιας και αυτό δεν είναι εφικτό έκανα μια μίνι έρευνα στις τσάντες της παρέας μου!

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

Γιατί;


       Ως φοιτητές σε ελληνικά δημόσια Πανεπιστήμια ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με πολλά ερωτήματα τόσο για την πανεπιστημιακή ζωή και πορεία, όσο και για το μέλλον μας.
Γιατί η δωρεάν παιδεία δεν ισχύει πια;
Γιατί να μην μπορούμε να βρούμε επαγγελματική αποκατάσταση στην χώρα μας;
Γιατί να πρέπει να οργανώσουμε το υπόλοιπο της ζωή μας στα 18;
Γιατί  να καθορίζουν άλλοι το μέλλον μας;
Γιατί οι παρατάξεις αντί να βοηθούν με τα πανεπιστημιακά προβλήματα νοιάζονται μόνο για τα πάρτι και το ποιος θα φωνάξει πιο δυνατά συνθήματα;

Μάνος Χατζιδάκις


"Το πρόσωπο του τέρατος και ο φόβος μήπως το συνηθίσουμε.
Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος, πάει να πει ότι του μοιάζει. Και η πιθανή προέκταση του αξιώματος είναι, να συνηθίσουμε τη φρίκη, να μας τρομάζει η ομορφιά."
Ο Μάνος στα νιάτα του 
Ο Εμμανουήλ (Μάνος) Χατζιδάκις (Ξάνθη 23 Οκτωβρίου 1925 -Αθήνα 15 Ιουνίου 1994) ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες  μουσικοσυνθέτες. Το έργο του θεωρείται πως συνέδεσε τη λόγια με τη λαϊκή μουσική και περιλαμβάνει δεκάδες ηχογραφήσεις πολλές από τις οποίες αναγνωρίζονται σήμερα ως κλασικές. Έχει χαρακτηριστεί πολλές φορές ως η μεγαλύτερη μουσική ιδιοφυΐα της Ελλάδας.
Συγχρόνως επεκτείνει τις μουσικές του γνώσεις παρακολουθώντας ανώτερα θεωρητικά μαθήματα με τον Μενέλαο Παλλάντιο, ενώ ξεκινά και σπουδές Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, τις οποίες όμως δεν θα ολοκληρώσει. Την ίδια περίοδο συνδέεται με άλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους.
Ο Νίκος Γκάτσος, με τον οποίο γνωρίστηκε το 1943, θα παραμείνει μέχρι το τέλος της ζωής του, ο μεγάλος δάσκαλος και ο ακριβός του φίλος.

Εσύ τι αποφάσισες?



Κάποιες φορές καλούμαστε να διαλέξουμε μεταξύ δυο δρόμων. Του πεπατημένου, σίγουρου και μετριοπαθή και του γκρεμού. Γκρεμός είναι το καινούργιο, το διαφορετικό και το απρόβλεπτο. Πηδώντας στο γκρεμό ελπίζεις να πέσεις σε ροδοπέταλα και όχι σε αγκάθια. Βάλε κάτι στο μυαλό σου! Θέλω να σκέφτεσαι μια απόφαση που έχεις να πάρεις όσο διαβάζεις!

Είσαι πάλι στο σημείο που πρέπει να πάρεις μια απόφαση. Από το πιο σημαντικό στο πιο ασήμαντο. Το σκέφτεσαι μέρες τώρα και δεν έχεις καταλήξει τι θα κάνεις....
 Τώρα ή ποτέ λες, πρέπει να πάρω μια απόφαση πριν βρεθώ προ τετελεσμένου... 1 λεπτό προθεσμία και θα αποφασίσω. 
Αρχίζει ο χρόνος...

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

River Party: «Το μυστικό το πήρε το ποτάμι»



Το River Party στο Νεστόριο Καστοριάς είναι ένα από τα μακροβιότερα φεστιβάλ μουσικής στην Ελλάδα. Εύλογα θα με ρωτήσετε «Ποιός τρέχει μέχρι την Καστοριά;». Ναι έχετε απόλυτο δίκιο είναι στην άλλη άκρη της Ελλάδας και αν δεν έχεις αυτοκίνητο, το ταξίδι είναι κουραστικό και ίσως λίγο ακριβό. Παρόλα αυτά, πιστέψτε με, το φεστιβάλ θα σας ανταμείψει. 
Με λίγα λόγια είναι ένα πενθήμερο φεστιβάλ μουσικής, που διοργανώνεται έξω από το Νεστόριο Καστοριάς, στις ακτές του ποταμού Αλιάκμονα. Υπάρχουν διάφοροι χώροι κατασκήνωσης, τόσο εντός όσο και εκτός του φεστιβάλ στους οποίους θα έχετε την δυνατότητα να στήσετε τη σκηνή σας εφόσον αγοράσετε το πενθήμερο εισiτήριο (αξίας 50€). Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το camping και θέλετε απλά να παρακολουθήσετε 1-2 συναυλίες τότε έχετε τη δυνατότητα να αγοράσετε μονοήμερα εισητήρια τα οποία ξεκινάνε απο 15€ (οι τιμές αλλάζουν ανάλογα τη μέρα και τους καλλιτέχνες που εμφανίζονται). 

ΌΤΑΝ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΆΛΛΟ.. 'Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΈΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ.



Τι κάνεις σε μία σχέση όταν πραγματικά νομίζεις ότι δεν πάει άλλο, αλλά δεν μπορείς να χωρίσεις; Δύσκολα τα πράγματα! Η πλειοψηφία των γυναικών λατρεύουν τη συνήθεια. Μόνο και μόνο η σκέψη ότι δε θα έχουν να πουν κάπου την καλημέρα τους το πρωί, είναι οδυνηρή. Για να μην προδώσω και περαιτέρω σκέψεις, όπως "Πού να είναι τώρα;", "Με ποιους/ποιες έχει βγει;", "Μήπως γνώρισε ήδη άλλη;". Ίσως η προσαρμογή να είναι δύσκολη και για τους άντρες, αλλά δε θα θυσίαζαν την ηρεμία τους γι' αυτό. 

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ TIMING ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΑ




Η κάθε κοπέλα ψάχνει κάποιον που να τη κάνει να θέλει να είναι μαζί του και να περνάει καλά. Παράλληλα όμως να χει κάτι το διαφορετικό, κάτι που θα τη κάνει να θέλει μόνο εκείνον, πολύ… Να μη θέλει άλλον παρά μόνο αυτόν.. Αυτές που ψάχνουν τον ερώτα  βλέπουν στο κάθε πιθανό μελλοντικό σύντροφο τον ένα και μοναδικό. Κάνουν σενάρια στο μυαλό τους και ελπίζουν πως ο επιμένον νικά… Εκείνες που ήδη έχουν σχέση είτε προσπαθούν να φτιάξουν τον «υπέροχο» αυτό άντρα  αν δε τον έχουν βρει είτε μένουν εκεί μέχρι τον επόμενο… Ακόμα και οι πιο «ελεύθερες» που δε ψάχνουν για σχέση κατά βάθος αυτό αναζητούν.  Εκείνον που θα τις κάνει να τρέξουν, να τον διεκδικήσουν και να ναι μόνο αυτός για εκείνες..
Τι όμως καθορίζει τον «υπέροχο» …?  Πάντα όταν σου αρέσει κάποιος, τον διεκδικείς, ασχολείσαι μαζί του, τον σκάφτεσαι… Αυτή είναι η πρώτη φάση.. Της κατάκτησης, του μου αρέσει..και όσο και αν είναι ζόρικη κάποιες φορές είναι όμορφη κ σε κάνει να ζεις.. Αν πάλι είναι εκείνος που σε διεκδικεί, τότε είσαι εκείνη που λες
δε ξέρω..ίσως..και γιατί όχι με εκείνον..». Πόσες φορές δε έχουμε πει «ναι μια χαρά όλα , αλλά ….κάτι λείπει» .Όμως όταν αυτό βρεθεί νοιώθεις όμορφα γιατί τελικά εκείνος που σε θέλει μάλλον σου ταιριάζει …Μάλλον κολλάτε… Και τότε ξεκινάει πάλι αυτή η όμορφη φάση του περνώ όμορφα, με κολακεύει, μου αρέσει, τον σκέφτομαι…

Τετάρτη 16 Μαΐου 2012

Η ζωή ενός παραταξιακού

Σήμερα είναι οι φοιτητικές εκλογές! Αν λοιπόν θες να μάθεις τι συμβαίνει στη ζωή όλων αυτών που θα ψηφίσεις ή δεν θα ψηφίσεις παρότι σε πρήζουν, διάβασε τη συνέχεια!

ΔΑΠ
Η ζωή ενός κλασικού δαπίτη περνάει μεγάλες δόξες. Είναι στη Δαπ και πρέπει να κάνει και τα PR του! Συνήθως δεν έχει καμία σχέση με το μέσο φοιτητή, ειδικά οι κοπέλες που προμοτάρουν την παράταξη είναι δίμετρες θεές. Επειδή "το εισιτήριο για όλα είναι η ομορφιά¨ όπως λένε και σε σποτάκι τους θα τους βρεις σε πρωτοκλασάτα club, μπουζούκια,-πρώτο τραπέζι, στη Μύκονο και στην Αράχοβα αναλόγως εποχής! Αμάξια, ποτά και ζωή άρχοντα ζουν κοινώς! Όσο για τη σχολή ένας κλασικός δαπίτης δεν θα τρέχει από πίσω σου σαν άλλους παραταξιακούς, αλλά θα σε κάνει να τρέχεις εσύ από πίσω του! Ακόμα δεν θα σε πρήξουν και πολύ με τα πολιτικά αν δεν σε δουν πορωμένο, τους αρκεί να έρχεσαι σε όλα τα πάρτι και στο τέλος να ρίξεις και την ψήφο σου!

Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Πρωταθλητές Ευρώπης... 15 χρόνια μετά!



Θα πάρει ο Ολυμπιακός την Ευρωλίγκα; Σε αυτό το ερώτημα πολλών φιλάθλων των ερυθρολεύκων, ακόμα και μεταξύ τους, η απάντηση ήταν μία.
«Με καμία κυβέρνηση»...
Και όμως, ο Ολυμπιακός στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, 15 χρόνια μετά το θρίαμβο της Ρώμης!
Με καμία κυβέρνηση, κυριολεκτικά...
Την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ πέτυχε πριν από λίγο ο Ολυμπιακός. Οι παίκτες του Ντούσαν Ιβκοβιτς επικράτησαν με 62-61 στον τελικό της ΤΣΣΚΑ και στέφθηκαν πρωταθλητές Ευρώπης, αν και έχαναν με 19 πόντους στο 28'...
Αυτό που συνέβη πριν από λίγο στην Κωνσταντινούπολη δεν έχει προηγούμενο. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν κατάθεση ψυχής απέναντι στους πανίσχυρους Ρώσους και εκεί που όλα έδειχναν ότι ο τελικός είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, κατάφεραν να φτάσουν σε μια επική ανατροπή και να κατακτήσουν το δεύτερο ευρωπαϊκό τους πρωτάθλημα με καλάθι του Πρίντεζη στην εκπνοή του αγώνα.

Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ενώ εσύ κοιμάσαι...



Νομίζω πως τώρα πια όλοι έχουμε δει το Inception (αν όχι είναι πια καιρός να το πάρετε απόφαση!). Αφού το είδα λοιπόν για 10000000ή φορά, αποφάσισα να κάνω μια μικρή αναζήτηση στη βικιπαιδεία για όλα όσα μας συμβαίνουν ενώ κοιμόμαστε. Το ένα έφερε το άλλο και κατέληξα να διαβάζω για τους μεγαλύτερους serial killers, αλλά νομίζω πως αυτό είναι θέμα για άλλο άρθρο.
Ας ξεκινήσουμε από τα όνειρα, τα οποία παίζουν βασικό ρόλο στην διατήρηση τόσο της σωματικής, όσο και της πνευματικής μας υγείας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες όποιος δεν εισέλθει στην φάση του ονείρου, την επόμενη μέρα εμφανίζει συμπτώματα όπως ανησυχία, εκνευρισμός, έλλειψη συγκέντρωσης, ακόμα και κατάθλιψη. Τα αισθήματα που έχουμε κατά τη φάση του ονείρου καθρεπτίζουν την ψυχολογική μας κατάσταση. Σε γενικές γραμμές έχει παρατηρηθεί πως αρνητικά αισθήματα όπως το άγχος και ο φόβος είναι πιό συχνά από τα θετικά όπως η χαρά και η ευφορία.
Υπάρχουν διάφορα είδη ονείρων, μερικά από τα οποία είναι:

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

ΠΕΦΤΟΥΛΕΣ: ΑΤΑΚΕΣ ΠΕΣΙΜΑΤΟΣ


Ας μιλήσουμε για πέφτουλες… Ξέρω ακούγεται τετριμμένο. Έχουν γραφτεί πολλά για το τι ΔΕΝ πρέπει να κάνουν οι άντρες όταν πλησιάζουν μια γυναίκα, για να μην φαίνονται λιγούρια. Σήμερα όμως θα απαριθμήσουμε κάποιες αστείες ατάκες που οι γυναίκες πλέον πρέπει να θέσουν βέτο και να μην ξανακουστούν ΠΟΤΕ!
Λοιπόν, σας τις παραθέτω…
  •  Κάνει ζέστη εδώ μέσα ή ζεσταίνεις εσύ την ατμόσφαιρα; Μάλιστα... Μα καλά βρε άνθρωπε δεν ξέρεις ότι υπάρχει το φαινόμενο του θερμοκηπίου; Κι αυτή η ατάκα τι είναι; Ευγενικός τρόπος να με πεις καυτό γκομενάκι; Ελπιζω να την δοκιμάζεις πρώτη φορά σε μένα, γιατί αν την χρησιμοποίησες κι άλλες φορές (που προφανώς δεν έπιασε, αλλιώς πώς σε άφησε κοπέλα τέτοιο ευφάνταστο αγόρι να ξεφύγεις) δεν δικαιολογείσαι!!
    - Είσαι από τη Χιροσίμα; -Όχι γιατί; (εύλογη απορία) – Γιατί μωρό μου είσαι βόμβα! Πόποοοο, τι ατάκα μου πέταξες αγόρι μου; Τώρα φέρε ένα κουτάλι να με μαζέψεις γιατί μόλις έλιωσα! Σοβαρά τώρα,πας καλά; Κάνεις ιστορική αναφορά σε βομβιστική επίθεση που κατέληξε σε θάνατο και καταστροφή και θα απορήσεις αν σου φέρω καπάκι το ποτό μου; Και πρόσεχε, άμα τελικά δεν λυπηθώ τα δέκα ευρώ που θα ξοδέψω θα στο ρίξω. Αα, και για ξέρεις… Θα έχω επιλέξει στάνταρ ένα κολλώδες τύπου Bailey’s για να κάνω μεγαλύτερη ζημιά!!

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Πότε θα αλλάξει κάτι?



Οι εκλογές τελείωσαν. Την κυβέρνηση την ψάχνουμε. Όμως κανείς δεν είναι ευχαριστημένος. Μέχρι τελευταία στιγμή ελάχιστοι ήταν σίγουροι για το πώς και το τι θα ψηφίσουν. Δεν είναι λίγο κατάντια? Δεν μιλάμε μόνο για νέα παιδιά. Ξέρω ανθρώπους άνω των 50 που δεν είχαν αποφασίσει το Σάββατο ποιόν να ψηφίσουν. Ούτε οι φίλοι μου όμως ξέραν. Έχει καταντήσει τεστάκι χαζού περιοδικού. Από αυτά τα τύπου δενδρογράμματα. Αρχίζεις με την ερώτηση. "Αριστερά ή δεξιά?" μετά "Μνημονικά ή Αντιμνημονιακά"? Έχεις καταλήξει κάπου και μετά λες.. "μα να ψηφίσω αυτούς? Δεν μου πάει. "

Φασισμός, η πορεία ενός φαινομένου.



Two men look out through the same bars: One sees the mud, and one the stars.
~ Frederick Langbridge
Είναι θέμα οπτικής γωνίας τελικά.
Γιορτάζει σήμερα το ΣΥΡΙΖΑ. Προβληματίζεται η Νέα Δημοκρατία. Τρομάζει το ΠΑΣΟΚ. Στεναχωριέται το ΛΑΟΣ. Το θέμα δεν είναι ποιος βγήκε πρώτος ή δεύτερος. Οι εκλογές αυτές ήταν ίσως οι χειρότερες που έχουμε δει. Γιατί? Γιατί ο "πραγματικός νικητής"  ήταν η Χρυσή Αυγή. Είναι ντροπή!
Μπροστά στα μεγάλα προβλήματα της Ελλάδας, μπροστά στον ίδιο τον γκρεμό πολλοί άνθρωποι πιάνονται από την ιδέα του "ότι για όλα φταίνε οι ξένοι".  Αποποίηση ευθυνών από μεριάς μας?
 Είναι οι μετανάστες το κύριο πρόβλημα μας? Σήμερα ελάχιστοι πήραν χαμπάρι τι έγινε. Καταδικάστηκε σήμερα ο δικομματισμός αλλά αναδείχτηκαν επικίνδυνες δυνάμεις που προσβάλλουν τον ίδιο το λαό μας. Οι Έλληνες που γέννησαν τη δημοκρατία σήμερα έδωσαν 7% σε ένα κόμμα που θέλει εξ ορισμού να καταργήσει το δημοκρατικό πολίτευμα.  Ηλικίες 18-24 στο 12%. Δεν είναι λίγο είναι πάρα πολύ.

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

ΜΑΛΛΙΑ: ΚΑΛΟΛΑΙΡΙ 2012



  Ποιες είναι οι τάσεις για τα μαλλιά φέτος το καλοκαίρι?       

                                                       
1) Το   αντρικό κούρεμα με την φράντζα θα συνεχίσει να είναι στην μόδα  και το καλοκαίρι. Αυτήν την φορά πιο ανέμελο!

2)  Οι αφέλειες θα δίνουν παιχνιδιάρικη διάθεση στις καλοκαιρινές σας εμφανίσεις  ειδικά άμα τα μαλλιά σας είναι σε χρυσαφένιους τόνους..

Dreams and Sleep Disorders



Dreams and Sleep Disorders

General information about dreams
Dreaming is essential for our health and well-being as it helps to recharge our mind and revitalize our body. According to scientists those who are deprived from entering the dream phase of sleep the next day exhibit symptoms of irritability, lack of concentration and anxiety and were depressed and quick tempered.
During the dream stage we have feelings, even though we are asleep, which differ from person to person and are representative to our emotional situation at the time being. Generally, it’s reported that negative feelings like anxiety, fear and abandonment are more often found in dreams than positive feelings like joy, happiness, euphoria and fulfilment.

Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

May the 4th be with you




Μιας και σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα  Star Wars, είπα να σας πρήξω λίγο και να αποδείξω πόσο nerd είμαι! Ο Πόλεμος των Άστρων, μία από τις πιο κερδοφόρες σειρές ταινιών του Χόλυγουντ, με σκηνοθέτη, παραγωγό και σεναριογράφο τον Τζόρτζ Λούκας, είναι χωρισμένη σε δύο τριλογίες, την αρχική ιστορία και το prequel της. Η προβολή της πρώτης ταινίας έγινε το 1977 ενώ η τελευταία προβλήθηκε το 2005.
Ο Τζόρτζ Λούκας έχει δηλώσει επανηλημμένα πως ο Πόλεμος των Άστρων είναι για εκείνον μια διαστημική φουτουριστική όπερα. Η ταινία κατά την άποψή του δημιουργήθηκε για να συνοδεύσει την καταπληκτική μουσική του συνθέτη Τζόν Γουίλιαμς και όχι το αντίστροφο. Δεν είναι εύκολο να την χαρακτηρίσουμε ως ταινία επιστημονικής φαντασίας καθώς επικεντρώνεται ιδιαίτερα στο ρομοντικό και το επικό στοιχείο. Ακόμα δεν μπορούμε να παραλείψουμε το στοιχείο μυστικισμού που προκύπτει από την παρουσία της  «Δύναμης» (Force) που περιβάλλει το σύμπαν και δίνει στους Τζεντάι και τους Σίθ ικανότητες όπως η τηλεκίνηση και η τηλεπάθεια.
Τα γεγονότα του Πολέμου των Άστρων διαδραματίζονται σε ένα μυθικό Γαλαξία «πολύ πολύ μακριά».  Πολλοί από τους κεντρικούς χαρακτήρες είναι άνθρωποι, συναναστρέφονται όμως με τέρατα, ρομπότ, ακόμα και μικρά αλλά θανατηφόρα αρκουδάκια! Ο Λούκας χρησιμοποιεί υπερφυσικά στοιχεία, ιππότες, πριγκίπισσες και ήρωες προσπαθώντας να δημιουργήσει μια παραμυθένια ατμόσφαιρα. Παρόλο που η ταινίες εκτυλίσσονται στο μέλλον είναι εμφανές πως οι τεχνολογικές καινοτομίες δεν είναι υπερβολικά πολλές, ένω λείπει η γυαλιστερή εικόνα ενός φουτουριστικού γαλαξία που όλοι φανταζόμαστε. Είναι αυτό που ο Λούκας αποκαλεί «το αρχέγονο μέλλον».
Τα πρώτα τρία επεισόδια πραγματεύονται την πτώση της Παλιάς Δημακρατίας και την άνοδο της Γαλαξιακής Αυτοκρατορίας. Παράλληλα βλέπουμε  την ιστορία του Άνακιν Σκαϊγουώκερ, την προσπάθειά του να γίνει Τζεντάι και τον διχασμό του στην απόφαση μεταξύ την καλής και της σκοτεινής πλευράς της δύναμης.  Τα τρία επόμενα  εκτυλίσσονται 19 χρόνια μετά, κατά τη διάρκεια του Γαλαξιακού Εμφυλίου Πολέμου, μεταξύ της Αυτοκρατορίας και των επαναστατών, των οποίων ηγείται ο Λούκ Σκαϊγουώκερ, γιός του Άνακιν.

ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΜΕΝΑ



Το πανεπιστήμιο μου έμαθε τον ατομικισμό, την διαφθορά, την βία. Μεγάλωσα στα προάστια στον δικό μου μικρόκοσμο έχοντας κάποια πράγματα δεδομένα.  Ουσιαστικά το κέντρο το γνώρισα όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο. Τότε ήρθα σε επαφή με την φτώχεια, την εγκληματικότητα, τον φόβο, την βία. Κάθε μέρα που έπαιρνα το λεωφορείο να κατέβω στο κέντρο έβλεπα την δυστυχία στα πρόσωπα τον ανθρώπων, τον ρατσισμό προς τους μετανάστες, άκουγα πολιτικές συζητήσεις. Ένιωθα θλίψη για αυτήν την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που δυστυχώς ή ευτυχώς μέχρι τότε δεν είχα βιώσει. Τολμώ να πω δεν την γνώριζα. Με το που έμπαινα στο πανεπιστήμιο τα πράγματα ήταν αλλιώς. Λες και η είσοδος της σχολής σε μετέφερε σε άλλον κόσμο που δεν συνδεόταν με τον έξω. Φοιτητές καλοβαλμένοι, αρκετοί ψωνισμένοι, αδιάφοροι. Λες και βρέθηκαν στην σχολή ουρανοκατέβατοι και δεν γνώριζαν τι συμβαίνει έξω. Φοιτητές οργανωμένοι,  που οι φιλοδοξίες τους δεν τους αφήναν να δουν πέρα από το δικό τους συμφέρον. Υποκριτές, με απόψεις που τους επέβαλλαν να έχουν. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ μέχρι να συμβιβαστώ ότι νέοι άνθρωποι γίνετε να έχουν τέτοιες απόψεις, να φέρονται τόσο ατομικιστικά με σκοπό να ξεχωρίσουν ( σε τι άραγε?), και  απλά να αδιαφορούν για το τι συμβαίνει γύρω. Άτομα που πέρασαν στο πανεπιστήμιο, είναι νέοι, αλλά δεν έχουν παιδεία. Παίζουν ξύλο και καταλήγουν στο νοσοκομείο για να τραβήξουν την προσοχή. Δεν θα σου πουν ποτέ την ολόκληρη την αλήθεια.  Θα σου πουν την δική τους αλήθεια, ποτέ την πραγματική.

Party animal!!


Θέλεις να κάνεις ένα πάρτι που θα΄ναι τελείως διαφορετικό από όλα τα άλλα? Δεν έχεις αρκετά χρήματα και θες να κάνεις ένα πάρτι? Ή απλά θες να δοκιμάσεις κάτι καινούργιο? Αυτό το άρθρο είναι για σένα!! Θα σας αναλύσω όλες τις κατηγορίες ευφάνταστων πάρτι που έχω δοκιμάσει μαζί με τους φίλους μου γιατί το ξέρω ότι όλοι γουστάρουμε πολύ να παρτάρουμε! Ας το κάνουμε λοιπόν με στυλ!

B.O.B party (ή B.Y.O.B)
Τα αρχικά του το λένε όλα!!  Bring your Own Booze!! Είσαι φοιτητής και πολύ απλά δεν έχεις μία για ποτά (αναγκαίο χαρακτηριστικό ενός πάρτι)?? Δεν χάθηκε ο κόσμος!! Λες στους φίλους να φέρει ο καθένας το δικό του ποτό (αντί για δώρο ίσως) και λύθηκε το θέμα! Ειδικά αν είσαι φοιτητής από επαρχία και έχεις ένα άδειο σπίτι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι ένα τέτοιο πάρτι!! Και επειδή εδώ όλοι την πατάνε σας έχω μια συμβουλή! Όλοι οι καλεσμένοι σας (ή σχεδόν όλοι) θα φέρουν ποτά όμως κανείς δεν θα φέρει ένα χυμό ή μια coca-cola. Αν λοιπόν δεν θέλετε να τα πιείτε τα ποτά σκέτα ή να το ρίξετε στα σφηνάκια (εγγυημένο hangover δείτε συμβουλές σε προηγούμενο άρθρο) φροντίστε να πείτε σε ένα δυο φίλους σας αντί για ποτό να φέρουν κανένα χυμό! Παρ' όλα αυτά για ένα να είστε σίγουροι, ένα B.O.B party που θέλει να σέβεται τον εαυτό του σίγουρα θα βγάλει ένα-δύο φίλους σας γκολ από το ποτό!

 Θεματικό party
Ένα θεματικό πάρτι μένει πάντα αξέχαστο και είναι και πολύ γαμάτο!! Εδώ έχουμε και υποκατηγορίες!

- Θέμα στα ρούχα
α)Εποχής: από Παρίσι του Μεσαίωνα έως '60s, '80s.
β)White party (όλοι φοράνε άσπρα)Μπορείς να αλλάξεις και τις κανονικές λάμπες σε black light (τις πουλάνε στα Jumbo) και έτσι φα φωσφορίζουν όλοι!!!
γ)Μουσική Rock, R'n'B κλπ
 και πολλά άλλα που μπορείτε να σκεφτείτε!!!

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

….ΣΑΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΑΝΟΙΞΗ



Είναι γεγονός ότι την  άνοιξη παρατηρείται ο μεγαλύτερος αριθμός ζευγαριών που χωρίζουν. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό? Την άνοιξη τα λουλούδια ανθίζουν, η θερμοκρασία ανεβαίνει, και όλη η φύση προετοιμάζεται για το καλοκαίρι. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στους ανθρώπους. Μαζί με την φύση ξυπνάνε και οι σεξουαλικές ορμές! Τα ρούχα αρχίζουν να γίνονται πιο αποκαλυπτικά και η ρομαντική διάθεση του χειμώνα μετατρέπεται σε διάθεση για φλερτ και νέες γνωριμίες. Αναζητάμε την ανανέωση και αισθανόμαστε ότι ήρθε η ώρα να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από το άγχος και την πίεση των υποχρεώσεων του χειμώνα.
Όπως η φύση προετοιμάζεται για το καλοκαίρι το ίδιο κάνουμε και μεις. Θέλουμε να ζήσουμε το καλοκαίρι ελεύθεροι! Να κάνουμε ένα διάλειμμα από την ρουτίνα, να γεμίσουμε τις μπαταρίες μας και από τον Σεπτέμβρη να μπούμε ξανά σε πρόγραμμα. Πως θα τα κάνουμε όλα αυτά έχοντας μια σχέση?  Βέβαια πρέπει να πούμε ότι όταν η σχέση μας μας γεμίζει χαρά και είναι αυτή που μας ανανεώνει και μας χαλαρώνει δεν υπάρχει λόγος  να την αφήσουμε. Όταν όμως η σχέση μας έχει κουράσει, μας προκαλεί άγχος και μας πιέζει, η άνοιξη είναι η κατάλληλη περίοδος για να χωρίσει κάνεις. Γιατί? Μα γιατί την άνοιξη αρχίζουμε σιγά σιγά να μπαίνουμε στην λογική του καλοκαιριού! Θέλουμε  να ζήσουμε  έντονα και νιώθουμε ότι έχουμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι να φλερτάρουμε, να διασκεδάσουμε με τους φίλους  μας, να πάμε διακοπές,  και από τον Σεπτέμβρη να μπορέσουμε πάλι σιγά σιγά να δοκιμάσουμε μια καινούρια σχέση!

Καταρρίψαμε πέντε μύθους!




Μήπως παρασύρεστε από μύθους που ακούτε? Τεστάρετε τις γνώσεις σας για να μην μπορεί να σας κοροϊδέψει κανείς!!

Μύθος Πρώτος
" Η κατανάλωση άφθονου νερού, χαρίζει υγρασία στο δέρμα και το κάνει πιο ελαστικό."
Λυπάμαι αλλά δεν ισχύει!! Αν και το νερό είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση του σώματος, η αυξημένη κατανάλωση του δεν χαρίζει πρόσθετη υγρασία στο δέρμα! Η ποσότητα της υγρασίας του δέρματος είναι πιθανό να καθορίζεται από εξωγενείς παράγοντες όπως η υγρασία της ατμόσφαιρας, η έκθεση στον ήλιο, η συχνότητα που κάνουμε μπάνιο και τα είδη σαπουνιών και καθαριστικών που χρησιμοποιούμε όταν περιποιούμαστε!

Μύθος Δεύτερος
"Η κατανάλωση τροφίμων με πολλά λίπη προκαλεί ακμή."
Λάθος! Η ακμή παιδιά είναι παρεπόμενο της εφηβείας και του τύπου δέρματος!  Τα τρόφιμα δεν επηρεάζουν συνήθως την ακμή. Γι' αυτό η κατανάλωση τροφών με πολλά λίπη είναι απίθανο να την επιδεινώσει! Παρόλα αυτάαν κάποια τρόφιμα βλέπετε ότι σας δημιουργούν έξαρση ακμής, καλό θα ήταν να τα αποφεύγετε και να μιλήσετε με το δερματολόγο σας!

ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ?



Κουραστικά όλους αυτούς που προσπαθούν μανιωδώς να βρουν κάποιον φωνάζοντας από μακριά πόσο πέφτουλες ή απελπιστικά διαθέσιμες είναι, καταλήγοντας στα γνωστά ‘’ όλοι οι άντρες είναι μαλάκες ‘’ , ‘’όλες  οι γυναίκες είναι πουτάνες ’’. Ε τότε είσαι τυχερός που είσαι μόνος σου! Σταμάτα να γκρινιάζεις και απόλαυσε το!  Αν θες την γνώμη μου πάντως κάτι κάνεις λάθος .Αν, λοιπόν, αποφάσισες να σοβαρευτείς και να αναθεωρήσεις τους τρόπους προσέγγισης σου  δεν έχεις παρά να κοιταχτείς στον καθρέφτη και ρίχνοντας μια αντικειμενική μάτια να αναρωτηθείς τι φταίει. Στην συνέχεια γράψτα σε ένα χαρτί μπας και τα συνειδητοποιήσεις και μετά ξανακοιτάξου στον καθρέφτη και υποσχέσου πως θα τα διορθώσεις. Ή απλά διάβασε παρακάτω την λίστα με τα χαρακτηριστικά του  τύπου ‘’θέλω σχέση’’ .

·         Φαίνεται από χιλιόμετρο ότι θέλεις κάποιον που δεν θα περάσετε απλά το βράδυ μαζί  αλλά θα σε αγαπήσει. Σταμάτα να πιέζεις τα πράγματα! Αυτό δεν γίνεται από την μια μέρα στην άλλη. Άσε τον άνθρωπο ελεύθερο! Τι θα καταφέρεις δηλαδή άμα βιάζεσαι?

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

ΤΡΟΠOΙ ΑΝΤΙΜΕΤΟΠΙΣΗΣ ΤΟΥ HANGOVER





Σε παράτησε η γκόμενα. Παράτησε τον κολλητό σου η γκόμενα. Πήρες 10 σε ένα μάθημα. Πήρες 10 σε όλα τα μαθήματα του εξαμήνου. Έχεις γενέθλια. Έχει ο κολλητός γενέθλια. Πάντα υπάρχει, τέλος πάντων, ένας λόγος για να το ρίξεις στο ποτό και να γίνεις κομμάτια! Δεν είναι ντροπή! Σε όλους έχει συμβεί κάποια στιγμή να πιούμε ένα ποτηράκι (ένα που λέει ο λόγος) παραπάνω! Και ναι, ξυπνάς το άλλο πρωί σε ένα γνώριμο μέρος ( θέλουμε να πιστεύουμε) και νιώθεις …..περίεργα! η διάγνωση? Hangover! Μην αρχίσεις τα γνωστά ‘’τι ζώο είμαι θεέ μου! Τι μαλακίες έκανα πάλι χθες! Δεν θα βάλω ποτέ μυαλό! ‘’ . Σταμάτα την γκρίνια και ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές μπας και σώσεις την κατάσταση.

1.      O οργανισμός σου είναι τρομερά αφυδατωμένος. Μόλις ξυπνήσεις λοιπόν πιες άφθονο νερό (8 ποτήρια περίπου). Αντί για νερό μπορείς να πιεις χυμούς φρέσκων φρούτων ή λαχανικών. Σε κάθε περίπτωση απέφυγε τον καφέ, έχει διουρητικές ιδιότητες οι οποίες θα επιδεινώσουν την κατάσταση!

How to become a series junkie.



How I Met Your Mother:  Οι καθημερινές ιστορίες πέντε φίλων καθώς οι ζωές τους εκτυλίσσονται στη Νέα Υόρκη. Η ιστορία ξεκινά με τον Τέντ να αφηγείται στα παιδιά του πώς γνώρισε τη μητέρα τους. Ο Τέντ, ένας νέος αρχιτέκτονας με κλίση στην διδασκαλία, έχει σκοπό στη ζωή του να βρει την τέλεια γυναίκα και να νοικοκυρευτεί. Οι δύο καλύτεροι φίλοι του, η Λίλυ και ο Μάρσαλ, αποτελούν τους κλασσικούς american sweethearts. Γνωρίστηκαν στο πανεπιστήμιο και όταν πια αποφασίζουν να παντρευτούν αποτελούν ένα ζευγάρι πρότυπο για τον Τέντ. Η Λίλυ είναι δασκάλα και ο Μάρσαλ δικηγόρος που προσπαθεί να σώσει το περιβάλλον. Η Ρόμπιν, που αρχικά ήταν το ερωτικό απωθημένο του Τέντ, καταλήγει να προστεθεί στη παρέα τους. Είναι καναδέζα, πράγμα που δίνει σε όλους έναυσμα για να την πειράζουν, και προσπαθεί να γίνει δημοσιογράφος. Ας μην ξεχάσουμε όμως τον αγαπημένο όλων μας και γνωστό γυναίκα της παρέας, τον “awesome” Μπάρνεΰ Στίνσον. Ο Μπάρνεΰ είναι στέλεχος μιας πολυεθνικής τράπεζας, αλλά η ειδικότητά του εδώ και 7 σεζόν αγνοείται. Έχει γράψει βιβλίο με όλους τους απίστευτους τρόπους που εφευρίσκει για να «ρίξει» μια κοπέλα. Είναι μια σειρά που πραγματικά αξίζει να δείτε γιατί είναι LEGEN- wait for it- DARY.