Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

ΑΠΟ ΜΑΘΗΤΗΣ…ΠΡΩΤΟΕΤΗΣ



Και ένα άρθρο για τα παιδιά που δίνουν πανελλαδικές…. ξέρω ότι οι εξετάσεις είναι μόλις 20 μέρες μακριά και το άγχος σας έχει τρελάνει. Γι αυτό δεν πρόκειται να αναφερθώ άλλο σ’ αυτές. Σκεφτείτε μόνο ότι σε 5 μήνες θα είστε φοιτητές!! Όσο συναρπαστικό  και αν ακούγεται το μόνο σίγουρο είναι ότι όσο οι εγγραφές θα πλησιάζουν τόσο πιο πολύ θα αγχώνεστε για την Μεγάλη Μέρα! Μην ανησυχείτε όμως γιατί χάρις στο blog μας  θα μάθετε όλα τα μυστικά της φοιτητικής ζωής και θα αποφύγετε λάθη που θα κατέστρεφαν το image σας! Βέβαια… μεγαλώσαμε τρομάρα μας και δίνουμε και συμβουλές …αααχ. Τέλος πάντων  μάθετε κάποια πράγματα που σίγουρα θα σας φάνουν πολύ χρήσιμα.

1.       Το να πας μόνος σου στην σχολή πρώτη μέρα δεν είναι τόσο απλό όσο ακούγεται. Δεν θα το αναλύσω (το αναλύω στο 4) αλλά σε περίπτωση που δεν ξεχειλίζεις από θάρρος  θα σε συμβούλευα να πάρεις και έναν φίλο σου μαζί (καλύτερα μεγαλύτερο). Για κανέναν λόγο μην πάρεις την μάνα σου ( έκτος και αν θες να μάθει η μισή σχολή πόσο περήφανη είναι η μανούλα σου για την βαθμολογία που έβγαλες και πόσο έχει συγκινηθεί που μεγάλωσες και είσαι πλέον φοιτητής).

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Beauty and the fridge.


Μετά από μια βόλτα στα μαγαζιά, συνειδητοποιήσαμε ότι τα λεφτά που έχουμε στο πορτοφόλι μας δεν θα φτάσουν ποτέ για τα καλλυντικά που θέλουμε να αγοράσουμε. Γι’αυτό το Κυλικείο προτείνει οικονομικότερους και εναλλακτικούς τρόπους για να είσαι πάντα μια κιουρία και να μην χάνεις ποτέ τη λάμψη σου!!!!! 
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Μπορέι να ακουστεί κλισέ αλλά «είμαστε ότι τρώμε». Η διατρόφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο στο να είσαι, όσο και στο να φαίνεσαι υγιής, για παράδειγμα, το μυστικό για ένα λαμπερό πρόσωπο είναι το νερό και το ελαιόλαδο. Μπορείς να φτιάξεις την πιο απλή μάσκα προσώπου με τα πιο αγνά υλικά, γιατί όπως έλεγαν και οι γιαγιάδες μας από τη Μικρά Ασία δεν βάζεις ποτέ στο πρόσωπό σου κάτι που δεν θα έτρωγες. 
Πρόσωπο: Είναι σημαντικό όλα να γίνονται με σειρά. Το πρώτο βήμα είναι η απολέπιση (κοινώς scrub). Μετά από εκτενείς έρευνες και πειραματισμούς (μόνο τα πρόσωπά μας ξέρουν τι τραβήjαμε) καταλήξαμε σε δύο απλές συνταγές. 
3 κουτ. ελαιόλαδο
1 κουτ. ξύδι
2 κουτ. καστανή ζάχαρη (ακατέργαστη)
&
Χυμό από μισό λεμόνι
2-3 κουτ. γιαούρτι
2 κουτ. χοντρό αλάτι
Είναι σημαντικό να χρησιμοποιηθούν μόλις τις φτιάξετε για να μην λιώσουν τα υλικά.
Το δεύτερο βήμα είναι ο καθαρισμός. Ο πιο παλιός και απλός τρόπος καθαρισμού είναι να σταθείς καλλυμένη με πετσέτα πάνω απο μία μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερο για περίπου 10 λεπτά (ΠΡΟΣΟΧΗ: μην ξεχάσετε να κάνετε διαλείμματα για αναπνοές). Για καλύτερα αποτελέσματα μπορείται να προσθέσετε φύλλα ευκαλύπτου, λεμόνι και δεντρολίβανο (κατά προτίμηση φρέσκα). Στο τέλος της διαδικασίας σκουπίζουμε απαλά το πρόσωπο για να απομακρυνθούν τα κατάλοιπα.

Σάββατο 28 Απριλίου 2012

François Hollande: ο νέος ηγέτης της Γαλλίας?



Ο ΗΓΕΤΗΣ       

Ο François Hollande Gérard Georges  γεννήθηκε στις 12 Αυγούστου 1954,είναι Γάλλος πολιτικός. Ήταν ο πρώτος γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος 1997-2008. Έχει επίσης διατελέσει Αναπληρωτής Εθνικής Συνέλευσης της Γαλλίας για την 1η Εκλογική Corrèze από το 1997. Ήταν ο Δήμαρχος της Τούλι για το 2001 - 2008, και υπήρξε πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου της Corrèze από το 2008. Στις 16 Οκτωβρίου 2011, ο Hollande ορίστηκε να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012  με το Σοσιαλιστικό Αριστερό Ριζοσπαστικό Κόμμα. Ο κύριος αντίπαλός του είναι ο νυν Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.
                Ο Hollande ξεκίνησε την εκστρατεία του επίσημα και σημαντική είναι η ομιλία του στο Le Bourget στις 22 Ιανουαρίου 2012, μπροστά σε 25.000 ανθρώπους. Τα κύρια θέματα της ομιλίας του ήταν η ισότητα και η ρύθμιση της χρηματοδότησης, τα οποία υποσχέθηκε να κάνει ένα βασικό μέρος της εκστρατείας του.
Στις 26 Ιανουαρίου περιέγραψε έναν πλήρη κατάλογο των πολιτικών του σε ένα μανιφέστο που περιέχει 60 προτάσεις, συμπεριλαμβανομένου της αύξησης των φόρων για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες και τους πλούσιους, δημιουργώντας 60.000 θέσεις διδασκαλίας, φέρνοντας την επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης  πίσω στα 60 από 62, τη δημιουργία επιδοτούμενων θέσεων εργασίας σε περιοχές με υψηλή ανεργία για τους νέους, την προώθηση της βιομηχανίας στη Γαλλία, με τη δημιουργία μιας δημόσιας τράπεζας επενδύσεων, τη χορήγηση έγκρισης του γάμου και τα γενικότερα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων ζευγαριών, και την απόσυρση των γαλλικών στρατευμάτων από το Αφγανιστάν το 2012. Στις 9 Φεβρουαρίου, ο ίδιος ανακοίνωσε λεπτομερώς τις πολιτικές του ειδικά στον τομέα της εκπαίδευσης σε μια σημαντική ομιλία του στην Ορλεάνη.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η Έμα Τόμσον σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στη Μιανμαρ.


Πρώτα μερικές βασικές γνώσεις!
            Η Μιανμάρ ή Βιρμανία ή Μπούρμα είναι η μεγαλύτερη χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας. Συνορεύει με την Κίνα προς βορρά, το Λάος στα ανατολικά, την Ταϊλάνδη στα νοτιοανατολικά, το Μπανγκλαντές δυτικά και την Ινδία στα βορειοδυτικά. Στη Μιανμάρ έχει εγκαθιδρυθεί στρατιωτική δικτατορία από το 1989 και ο δικτάτορας άλλαξε το όνομα σε Μιανμάρ από Βιρμανία. 
            Η Αούνγκ Σαν Σου Κι είναι νομπελίστρια, ακτιβίστρια και πολιτικός. Το 1988 επέστρεψε στη Μιανμάρ και συμμετείχε ενεργά στις λαϊκές εξεγέρσεις του 1988. Σύντομα αναδείχθηκε σε ηγέτης υπέρ της δημοκρατίας. Στις 20 Ιούλιου του 1989 της επιβλήθηκε κατ΄ οίκον περιορισμός. Της προσφέρθηκε η ελευθερία στην περίπτωση που θα εγκατέλειπε τη χώρα αλλά αρνήθηκε. Ωστόσο στις γενικές εκλογές του 1990 η Αούνγκ Σαν Σου Κι εξελέγη Πρωθυπουργός της Βιρμανίας, ηγείτο του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία. Όμως το στρατιωτικό καθεστώς αρνήθηκε να της παραδώσει την εξουσία, θέτοντας εκτός νόμου το κόμμα της. Το 1995 το στρατιωτικό καθεστώς απελευθέρωσε την Σαν Σου Κι διαμηνύοντάς της ότι αν εγκατέλειπε τη χώρα δεν θα της επέτρεπε να επιστρέψει. Για τον λόγο αυτό δεν μπόρεσε να βρεθεί κοντά στον σύζυγό της, όταν διαγνώστηκε ότι έπασχε από καρκίνο του προστάτη. Στα επόμενα χρόνια ξαναφυλακίστηκε και τέθηκε σε κατ' οίκον περιορισμό, ενώ υποβλήθηκε για ιατρικούς λόγους σε υστερεκτομή, δηλαδή σε αφαίρεση της μήτρας της, τέθηκε και πάλι σε κατ' οίκον περιορισμό. Με απόφαση των Ηνωμένων Εθνών η κράτησή της θεωρήθηκε παράνομη και αδικαιολόγητη, παρόλα αυτά η κυβέρνηση της Μιανμάρ δεν έλαβε αυτή την απόφαση υπ’ όψιν της. Στις 7 Νοεμβρίου 2011 για πρώτη φορά έπειτα από 20 χρόνια θα διεξαχθούν ξανά βουλευτικές εκλογές στην Βιρμανία. Η 66χρονη Αούνγκ μαζί με τους οπαδούς της γιόρτασαν το θρίαμβο του 80% και το γεγονός ότι μπήκε πρώτη φορά στη Βουλή ώς πρώτη δύναμη της αντιπολίτευσης!

ΟΙ ΜΟΥΡΕΣ ΤΟΥ ΚΥΛΙΚΕΙΟΥ


Κάποιες παρέες δεν λείπουν από κανένα κυλικείο!!! Για σκεφτείτε λίγο… Αποκλείεται να μην σας περνάει κανένας από το μυαλό… Ok θα βοηθήσω λίγο… Για προσπαθήστε να θυμηθείτε ποια παρέα από το δικό σας κυλικείο είναι…:
ΠΑΡΕΑ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ:
Η αλήθεια είναι ότι όταν ήμουν πρώτο έτος δεν το είχα καταλάβει, αλλά οι πρωτοετείς  τελικά βγάζουν μάτι! Είναι μια ενοχλητική παρέα 10-15 ατόμων που κάνουν σαν τρελά!! Φωνάζουν, τσιρίζουν, χτυπιούνται! Γενικά δεν κάθονται ήσυχα!! Προκαλούν αναστάτωση όπου κι αν είναι.. Με κοριτσάκια να σαλιαρίζουν και αγόρια να το παίζουν άντρακλες…  Ok μπορεί να γέρασα…  μπα εσείς  είστε πολύ μικροί!
ΜΠΑΚΟΥΡΟΠΑΡΕΑ:                                                                                                            
 Είναι μια παρέα γύρω στα 6 άτομα! Συνήθως η παρέα αυτή αποτελείται αποκλειστικά από αγόρια! Βέβαια επειδή έχει εξελιχτεί  η εποχή, και επειδή οι νέοι έχουν προβλήματα, αυτή η παρέα αντί να εξαλειφθεί έχει εκσυγχρονιστεί.  Έτσι μπορεί να αποτελείται μόνο από αγόρια, μόνο από κορίτσια και στην πιο σύγχρονη  μορφή της μπορεί να αποτελείται και από τα δύο φύλα.  Το βασικό χαρακτηριστικό που πρέπει να χει κανείς για να γίνει ενεργό μέλος της μπακουροπαρέας είναι το να μην έχει σχέση. Θα τους καταλάβεις σίγουρα! Κάθονται συνήθως κοντά στην πόρτα για να μπορούν να τσεκάρουν όποιο γκομενάκι μπαίνει . Βρίσκουν αφορμή για να την πέσουν σε ότι κινείται και εκπέμπουν μια καφρίλα (είτε είναι αγόρια είτε κορίτσια).
ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟΙ:
Αυτούς τους ξέρεις! Έχουν φροντίσει γι αυτό από την πρώτη μέρα που μπήκες στην σχολή! Αυτούς μπορεί να τους πετύχεις να κάθονται μεταξύ τους… Το πιθανότερο όμως είναι να στέκονται όρθιοι είτε να πηγαινοέρχονται γραφειάκια-κυλικείο και αντίστροφα! Όχι δεν είναι υπερκινητικοί! Τους πρωτοετείς τσεκάρουν! Έχουν άγχος τα παιδιά μην τους ξεφύγει κανένας!!

Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Στο δρόμο του ρατσισμού


Σε μια κοινωνία πολυεθνική, μια κοινωνία του 21ου αιώνα, φιλελεύθερη και δημοκρατική δικαιολογούνται οι ρατσιστικές αντιλήψεις; Ή για να το θέσω καλύτερα, δικαιολογείται η μεταλλαγή μη ρατσιστών σε ρατσιστές;

Η αλήθεια είναι πως η Ελλάδα τα τελευταία 15-20 χρόνια έχει καταβάλει τεράστιες προσπάθειες, ώστε να εκμηδενίσει το φαινόμενο του ρατσισμού χωρίς βέβαια να καταφέρει να το εξαλείψει ριζικά. Προσπαθήσαμε πολύ να γίνουμε μια πολυπολιτισμική χώρα. Τα καταφέραμε όμως? 
Ακόμα και στις μέρες μας είναι  αρκετοί εκείνοι που πιστεύουν πως είναι ανώτεροι ορισμένων άλλων λόγω του χρώματος και της προέλευσής τους. Δυστυχώς, ο ρατσισμός δεν συναντάται μόνο στις μεγαλύτερες ηλικίες, σε απολίτιστους και μικρόμυαλους ανθρώπους αλλά και σε μορφωμένους, σε νέους και εφήβους. Ειδικά σήμερα ακούς κάθε μέρα και περισσότερους ανθρώπους να μιλούν υποτιμητικά για τους ξένους, να τους θεωρούν άμεσα συνδεδεμένο πρόβλημα με την κρίση της χώρας. Συχνά μάλιστα θα ακούσεις κάποιο να λέει ότι "οι μετανάστες πρέπει να φύγουν, πρέπει να τους διώξουμε". Αν κατέβεις μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, θα δεις όντως πολλούς αλλοδαπούς που ζουν υπό άθλιες συνθήκες ή ασχολούνται με το παραεμπόριο. Είναι όμως η συμπεριφορά αυτή σύμφωνη με τη σημερινή, δημοκρατική, ελληνική κοινωνία; 

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Κυλικείο you are a check machine!!

Tέσσερα νέα applications ειδικά για μεγάλες παρέες!

 Ναι λοιπόν, κάθε μέρα ανακαλύπτω ένα καινούργιο application και ανυπομονώ να το μοιραστώ με κάποιον που θα ενθουσιαστεί και αυτός μαζί μου! Εσείς είστε αυτοί! Περιμένω πολύ ενθουσιασμό! 
 Τέσσερα λοιπόν νέα και απόλυτα χρήσιμα applications ειδικά σχεδιασμένα για μεγάλες (και πιο μικρές) παρέες, που θα κάνουν τη ζωή μας πολύ πιο εύκολη.
 Application no1!!
ooVoo
 Μπορεί πολλοί να το ξέρετε ήδη, κάποιοι να το χρησιμοποιείτε κιόλας, όμως υπάρχουν και κάποιοι σαν και έμενα που πρώτη φορά συνειδητοποίησαν τι τέλειο που είναι να μιλάς ταυτόχρονα με όλους σου τους φίλους και να τους βλέπεις κιόλας, σε όποια περιοχή του κόσμου και αν είναι!!!! Δεν μιλάμε για έναν και δύο φίλους, γιατί αυτή τη δουλειά την έκανε και το Skype με μεγάλη επιτυχία, στο ooVoo μπορείς να μιλήσεις ταυτόχρονα με όλη την παρέα! Κανονικό συνέδριο μιλάμε! Όταν ξεπεράσετε και τη φάση που ο ένας μιλάει πάνω στον άλλον θα ρίξετε τρελό γέλιο! Έχει πολύ καλή ανάλυση και ήχο!! Να σημειωθεί ότι μπορείτε να τραβήξετε και φωτογραφίες incognito και να έχετε αναμνηστικό της συνομιλίας σας!!! Δοκιμάστε το σας λέω!!!
Ενδεικτικά, εγώ προχτές μίλαγα με άλλα 8 άτομα μέσω ooVoo!!

ΑΝΕΡΓΙΑ: Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ


Το να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για την ανερχόμενη γενιά έχει γίνει ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι  πολιτικοί ηγέτες. Η παγκόσμια οικονομία δεν παρέχει καλές επαγγελματικές ευκαιρίες στους απόφοιτους πανεπιστημίων και σε όσους άλλους  επιχειρούν να εισαχθούν στο εργατικό δυναμικό. Οι νέοι εργαζόμενοι έχουν πλέον συνειδητοποιήσει ότι από το 2008, που ξεκίνησε η οικονομική κρίση, οι επαγγελματικές τους προοπτικές παραμένουν μέχρι σήμερα δυσοίωνες.  Το ποσοστό ανεργίας στους νέους έχει αγγίξει στην χώρα μας το 51%. Αν δεν παρθούν μέτρα η νέα γένια, η γενιά  των ανέργων, θα μετατραπεί σε μια χαμένη γενιά. Αντί να σημειώνεται πρόοδος με το πέρασμα των χρόνων πηγαίνουμε προς τα πίσω μιας και πριν από 20 χρόνια οι γονείς μας είχαν καλύτερες προοπτικές. Η κρίση έχει οδηγήσει στο να δημιουργούνται εκατομμύρια εργάτες οι οποίοι δεν έχουν τις απαραίτητες δεξιότητες να υποστηρίξουν μια μελλοντική ανάπτυξη. Αντί να αναπτύσσονται επιστήμονες που θα συμβάλουν στην μελλοντική ανάπτυξη και στην έξοδο από την κρίση ο αριθμός των ‘’ φτηνών εργατικών χεριών’’ αυξάνεται .
Τι μας έφερε εδώ

Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Κομμένες καλλιτεχνικές φλέβες!!


Αν με ρωτήσει κάποιος τι πρέπει να αλλάξει σε αυτή τη χώρα μια θα είναι μόνο η απάντηση μου. Η εκπαίδευση. Όχι δεν θα πω πάλι τα ίδια, δεν θέλω να φύγουν τα "τεχνοκρατικά" μαθήματα και στη θέση τους να μπουν φιλοσοφικά...Έτσι απλά θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε παπαγαλάκια. Εγώ τα αγαπώ τα "τεχνοκρατικά" μαθήματα, και τα φιλολογικά τ' αγαπώ, παρότι ήμουν τεχνολογική κατεύθυνση. 

Η άποψη μου λοιπόν είναι πως για να μάθει κάτι ένα παιδί, δεν αρκεί μόνο να το διαβάσει (για την ακρίβεια με το να το διαβάσει το πιθανότερο είναι να μην το μάθει ποτέ), πρέπει να το δει, να το ακούσει. Αυτό που θα ήθελα εγώ να προτείνω για ένα καλύτερο παιδαγωγικό σύστημα είναι Τέχνη. Τέχνη σε όλες τις μορφές της. Δεν είναι δυνατόν χιλιάδες παιδία να τελειώνουν το σχολείο και να μην έχουν δει ποτέ μια θεατρική παράσταση, να μην ξέρουν Έλληνες ποιητές. 

Ένα βασικό επιχείρημα άλλωστε είναι ότι μέσα από την τέχνη μπορεί να μην μπορείς να μάθεις μαθηματικά ή αρχαία ( που κατά την άποψη μου μπορείς, αλλά ας μην σας κουράζω)  αλλά μπορείς να μάθεις Ιστορία, Λογοτεχνία και πολλά ακόμη πράγματα που θα ευχόμασταν να μαθαίναμε στο σχολείο. Δεν είναι κάτι δύσκολο ούτε ακριβό. Μια θεατρική ομάδα σε κάθε σχολείο, ένας διαγωνισμός για μουσικά συγκροτήματα ή διαγωνισμός για ταινίες μικρού μήκους, μια ομάδα ποίησης ή ρητορικής, ένα ατελιέ για μικρούς ζωγράφους ή γλύπτες, μια ομάδα χορού! Όλα αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν αν όχι όλα ένα ικανοποιητικό  αριθμό παιδιών. Σε τελική ανάλυση, αν από όλα αυτά δεν μάθαιναν τίποτα, το μόνο σίγουρο είναι πως θα ξέφευγαν από τις ατελείωτες ώρες φροντιστηρίων.

Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Δημήτρης Μητροπάνος 1948- 2012


Σήμερα έφυγε ένα κομμάτι πολιτισμού και η Ελλάδα θρηνεί ένα σπουδαίο άνθρωπο. Τί αντίο να πούμε; Η Ελληνική μουσική έχασε έναν από τους καλύτερους καλλιτέχνες της. Δημήτρη Μητροπάνο καλό σου ταξίδι στην γειτονιά των αγγέλων...
Η ζωή του Δημήτρη Μητροπάνου.
Γεννήθηκε στην Αγία Mονή, μια συνοικία έξω από τα Τρίκαλα
Μετά την τρίτη γυμνασίου, το 1964, μετέβη στην Αθήνα να ζήσει με τον θείο του στην οδό Aχαρνών. Προτού τελειώσει το γυμνάσιο άρχισε να δουλεύει ως τραγουδιστής.
Στην ίδια ηλικία, έπειτα από παρότρυνση του Γρηγόρη Μπιθικώτση, τον οποίο γνώρισε σε μία συγκέντρωση της εταιρίας του θείου του, στην οποία τραγούδησε, επισκέφτηκε την Κολούμπια. Εκεί ο Τάκης Λαμπρόπουλοςτου γνώρισε τον Γίωργο Ζαμπέτα, δίπλα στον οποίο θα δουλέψει στα «Ξημερώματα». Τον Ζαμπέτα τον μνημονεύει ως μεγάλο του δάσκαλο και δεύτερο πατέρα. Όπως έχει δηλώσει, «ο Ζαμπέτας είναι ο μόνος άνθρωπος στο τραγούδι ο οποίος με βοήθησε χωρίς να περιμένει κάτι. Με όλους τους υπόλοιπους συνεργάτες μου κάτι πήρα και κάτι έδωσα». Το 1966 ο Μητροπάνος συναντάται, τυχαία, για πρώτη φόρα με τον Μίκη Θεοδωράκη και ερμηνεύει, στη θέση άλλου καλλιτέχνη που τότε ασθενούσε, μέρη από τη «Ρωμιοσύνη» και το «Άξιον Εστί» σε μια σειρά συναυλιών στην Ελλάδα και την Κύπρο.
Το 1967, ο Μητροπάνος ηχογραφεί τον πρώτο του 45άρη δίσκο, με το τραγούδι "Θεσσαλονίκη". Είχε προηγηθεί η ηχογράφηση του τραγουδιού "Χαμένη Πασχαλιά", το οποίο όμως λογοκρίθηκε από τη Χούντα και δεν κυκλοφόρησε ποτέ.
Στην πορεία που χάραξε στο δρόμο του λαϊκού έντεχνου, το 1972 υπήρξε ένας σημαντικός σταθμός: ο συνθέτης Δήμος Μούτσης και ο ποιητής-στιχουργός Μάνος Ελευθερίου κυκλοφορούν τον «Άγιο Φεβρουάριο»
Τον Ιούλιο του 1999, ο Μητροπάνος και ο Μούτσης θα ξαναβρεθούν επί σκηνής στο Ηρώδειο με την Δήμητρα Γαλάνη και την σοπράνο Τζούλια Σουγλάκου για δυο μουσικές βραδιές στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών. Οι συναυλίες αυτές ηχογραφούνται ζωντανά και κυκλοφορούν σε διπλό CD δύο μήνες αργότερα. Ακολουθούν «Ο Δρόμος για τα Κύθηρα» του Γιώργου Κατσαρού και «Τα συναξάρια» του Γιώργου Χατζηνάσιου, έργα υψηλής ποιότητας αλλά και μεγάλης απήχησης στην ελληνική κοινωνία.
Ακολουθούν πολλές ακόμα συνεργασίες.
Η πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Μητροπάνου, ήταν η ζωντανή ηχογράφηση της συναυλίας του στο Ηρώδειο (Σεπτέμβριος 2009), αποτελούμενη από 2 CD με τον τίτλο "Τα τραγούδια της ζωής μου".

Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Ένα παιδί που περπατάει με τα χέρια!


                Θέλω να δω το ηλιοβασίλεμα ξαπλωμένη σε κορμούς δέντρων, μέσα από τα παράθυρα τρένων που θα με μεταφέρουν κάπου στην Ευρώπη. Στις ακρογιαλιές μαγευτικών νησιών, πάνω σε γέφυρες γοτθικών πόλεων. Μέσα σε μια αγκαλιά. Θέλω να δω το ηλιοβασίλεμα κάπου στην Αμερική διασχίζοντας τα παράλια από το Μέην έως τη Φλόριντα, όπως υποσχέθηκα να κάνω. Δε θέλω φωτογραφίες από μέρη, θέλω εμπειρίες, εικόνες. Θέλω να γευτώ, ν' αγγίξω, να μυρίσω , να περπατήσω. Να γυρνάω κάθε φορά πιο γεμάτη, πιο ολοκληρωμένη, πιο ευτυχισμένη.

Σάββατο 14 Απριλίου 2012

MODERN PARENTS


Nowadays, family faces difficulties and its role is more demanding since the structure of society has changed. Parents’ responsibilities have been modified in order to furnish their children with all that qualities for social life are necessary.
In the first place, parents should spend time with their children. A pressing issue is that both parents have limited time with their children. Their jobs usually are time-consuming and demanding many hours.  As a result children are brought up by their grandparents or babysitters.  Spending more time with their children, parents are able to foster them values or ideas which will be useful for their future.

Experiences


Εμπειρίες. Οι περισσότεροι όταν μιλάμε για τα θέλω μας λέμε ότι θέλουμε να αποκτήσουμε εμπειρίες. Εγώ όταν λέω εμπειρίες, στο μυαλό μου έχω ταξίδια, εκδρομές βόλτες , πάρτι αλλά και καινούργια πράγματα που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα. Τα περισσότερα από αυτά που ονομάζω εγώ εμπειρίες (και θυμίζω ότι θέλω να αποκτήσω πολλές) συνειδητοποιώ ότι τελικά δεν θέλουν και πολύ κόπο να πραγματοποιηθούν. Αρκεί να πεις μια μέρα " ε ναι λοιπόν ήρθε καιρός να το κάνω αυτό" και βέβαια θα βρεθούν πολλά εμπόδια στο να μην το κάνεις.... Προσωπικά όποτε παίρνω μια απόφαση να ξεφύγω έστω και για λίγο από τη γλυκεία ρουτίνα μου βρίσκω 500 λόγους να μην το κάνω. Παραδείγματα??

-"Δε έχω λεφτά" κλασικότατος αξιαγάπητος και πολύ πιασάρικος στις μέρες μας.

-"Είχα κανονίσει να βγω με τον/την τάδε εκείνο το σ/κ, δεν μπορώ να το ακυρώσω" και με πιάνουν τύψεις που πρέπει να ακυρώσω πράγματα που έχω βάλει στο πρόγραμμα μου βδομάδες πριν (και είμαι και γνωστό freak  για το πρόγραμμα μου και καθόλου δεν τα μπορώ κάτι τέτοια.).

Παρασκευή 13 Απριλίου 2012

Γίνε EXPERT στο TICHU!!!


Αν βρίσκεσαι συχνά στο κυλικείο μιας σχολής σίγουρα θα έχεις δει παρέες να παίζουν Tichu! Το Tichu πήρε με μεγάλη άνεση τη θέση της δηλωτής και του τάβλι!  Έγινε για τα καλά η νέα μόδα. Άν υπάρχουν κάποιοι που ακόμα δεν έχουν μυηθεί στο Τίτσου, ορίστε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες!


Ο ΕΡΩΤΑΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ…..Ή ΟΧΙ???

Οk…κακά τα ψέματα παιδιά ο έρωτας δεν θέλει φροντιστήριο, πανεπιστήμιο πάντως πάει!! Και επειδή δεν ξέρει γράμματα όπως λέει και το γνωστό άσμα του Μακεδόνα, τις περισσότερες φορές μένει μετεξεταστέος και η ιστορία τραβάει από την μια εξεταστική στην άλλη και πάει λέγοντας...  και γιατί τα λέω όλα αυτά?! Μα γιατί σε ένα κυλικείο ο έρωτας δεν είναι απλά το πρώτο θέμα συζήτησης αλλά και ο πρώτος λόγος προσέλευσης!! Πόσες φορές έχετε πάει στο λατρεμένο κυλικείο για να εντοπίσετε το ‘’πρόσωπο’’?… Πόσες  ώρες έχετε συζητήσει, γκρινιάξει, κλάψει στο κυλικείο με την παρέα γιατί η ερωτική απογοήτευση σας έχει χτυπήσει την πόρτα?? Θα το περιορίσω στο να

Εθελοντισμός??? Κορόιδο είμαι?!



Αυτή η ατάκα και αν έχει γίνει της μόδας! 

Ο εθελοντισμός κατά την αποψή μου πρέπει να μπεί στη ζωή όλων μας. Λίγο απο το χρόνο μας και μπορούν πραγματικά πολλά να αλλάξουν!

Εθελοντισμός είναι η αυθόρμητη, ενσυνείδητη και ανιδιοτελής προσφορά της ανθρώπινης ενέργειας για τη θεραπεία της ανάγκης του πλησίον. Η έννοια του εθελοντισμού  βασίζεται στην ιδέα της ανθρώπινης  αλληλοβοήθειας πού ο καθένας μας προσφέρει τον εαυτό του, αλλά και όλες του τις δυνάμεις  στην υπηρεσία του  πάσχοντα συνανθρώπου του χωρίς  να ζητάει αμοιβή. 

Αρκετοί διαχωρίζουν τον εθελοντισμό σε επίσημο και ανεπίσημο. Ο επίσημος εθελοντισμός αφορά την προσφορά, για παράδειγμα, προς μία Μη κυβερνητική οργγάνωση ή ένα ίδρυμα. Ο ανεπίσημος εθελοντισμός αφορά την προσφορά σε περισσότερο προσωπικό επίπεδο, βοηθώντας για παράδειγμα κάποιον ηλικιωμένο στο δρόμο.

Ιδιαίτερη απήχηση στις μέρες μας έχει μία συγκεκριμένη μορφή εθελοντισμού. Αυτός ο εθελοντισμός συνήθως απευθύνεται σε νέους και συσχετίζεται με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, για θέματα όπως είναι η οικολογία, ο αθλητισμός ή βοήθεια κοινωνικών ομάδων που αντιμετωπίζουν κάποια μορφή δυσκολίας (τοξικομανείς,άτομα με ειδικές ανάγκες κ.α.).